Bucureşti: 10.000 de oameni au asistat la parada militară de la Arcul Triumf - FOTO şi VIDEO

Parada militară de la Arcul de Triumf din Bucureşti, organizată cu ocazia Zilei Naţionale, a început, marţi, la ora 11.00, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a foştilor şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, a altor lideri politici, precum şi a aproximativ 10.000 de persoane.

469 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: 10.000 de oameni au asistat la parada militară de la Arcul Triumf - FOTO şi VIDEO

Bucureşti: 10.000 de oameni au asistat la parada militară de la Arcul Triumf (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

La manifestare asistă şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, premierul desemnat Liviu Negoiţă, membri ai Guvernului, precum şi ambasadori acreditaţi la Bucureşti, şefii SRI şi SIE, George Maior şi, respectiv, Răzvan Ungureanu.

Potrivit estimărilor Jandarmeriei, la parada de la Arcul de Triumf asistă aproximativ 10.000 de persoane, între care mulţi copii care flutură steguleţe tricolore.

Organizatorii au mascat în Piaţa Arcului de Triumf cu un tricolor de mari dimensiuni un mesh în care apar candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, şi liderul PNL, Crin Antonescu.

Organizatorii paradei militare de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf din Capitală au declarat că, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterele nu vor survola zona.

"Din cauza plafonului de ceaţă, elicopterele nu vor survola în cadrul acestei parade, în schimb este posibil să decoleze avioanele MiG şi Hercules. În cazul elicopterelor, condiţiile sunt mai drastice", a declarat purtătorul de cuvânt al MApN, maiorul Constantin Spânu.

Militari şi tehnică militară aparţinând categoriilor de forţe ale Armatei României, Ministerului Internelor, SRI şi SPP participă la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, la Arcul de Triumf.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici