Bucureştiul are mai mult de 45% din populaţie vaccinată. Care sunt judeţele cu cea mai mare rată

Bucureştiul şi alte şapte judeţe au peste 30% din populaţie vaccinată, cel mai mare coeficient fiind în Capitală – peste 45 la sută, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

6048 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul are mai mult de 45% din populaţie vaccinată. Care sunt judeţele cu cea mai mare rată

Bucureştiul are mai mult de 45% din populaţie vaccinată. Care sunt judeţele cu cea mai mare rată

Potrivit colonelului Gheorghiţă, cea mai mare rată de acoperire vaccinală este în municipiul Bucureşti, de 45,14% din populaţia eligibilă de peste 12 ani imunizată.

Pe locurile următoare se află, în ordine, judeţul Cluj – cu 41,9%, Sibiu – 35,4%, Braşov – 33,2%, Timiş – 32%, Constanţa – 31,9%, Alba – 30,9% şi Ilfov – 30%.

În prezent, în România sunt 797 de centre de vaccinare active, cu 1.268 de fluxuri. În perioada următoare numărul de centre active se va reduce pentru a putea deservi activităţile din rural cu echipe mobile, potrivit lui Valeriu Gheorghiţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici