Bucureştiul, fără Aqua Parc în Parcul Tineretului. Autorizaţia de construire, suspendată

Autorizaţia de construire pentru Aqua Parc din Parcul Tineretului a fost suspendată, Tribunalul Capitalei urmând să judece în 6 iunie 2012 cererea de anulare a acestui act administrativ, înaintată instanţei de către Asociaţia Salvaţi Bucureştiul (ASB).

1617 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul, fără Aqua Parc în Parcul Tineretului. Autorizaţia de construire, suspendată

Bucureştiul, fără Aqua Parc în Parcul Tineretului. Autorizaţia de construire, suspendată (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul în dosarul 33719/3/2011 şi a mentinut astfel sentinţa Tribunalului Bucureşti de suspendare a Planului Urbanistic de Detaliu şi a autorizaţiei de construire pentru investiţia Aqua Parc din Parcul Tineretului, informează într-un comunicat de presă de luni, Nicuşor Dan, liderul ASB.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti privind suspendarea planului şi a autorizaţiei Aqua Parc este irevocabilă.

Conform Legii contenciosului administrativ 554/2004, suspendarea operează până la judecarea de Tribunalul Bucureşti a cererii de anulare a Planului Urbanistic de Detaliu şi a autorizaţiei de construire. Cererea face obiectul dosarului 60754/3/2011 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, cu primul termen pe 6 iunie 2012.

Cele două acţiuni au fost iniţiate de Asociatia Salvaţi Bucureştiul.

Printr-un contract de parteneriat public privat din 29 aprilie 2009, ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucuresti), structură a Primăriei Municipiului Bucureşti, se asocia cu firma Blue Ciel pentru construirea unui Aqua Parc pe o suprafaţă de 52.800 metri pătraţi din Parcul Tineretului. Contractul este ilegal, întrucât un astfel de contract trebuia aprobat obligatoriu de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 4 numărul 78/31 august 2009 s-a aprobat Planului Urbanistic de Detaliu strada Secerei 53-57, investiţia Aqua Parc. În 8 martie 2011, primarul Sectorului 4 a emis autorizaţia 86/51652 pentru construirea Aqua Parc-ului.

"Planul Urbanistic de Detaliu şi autorizaţia de construire conţin numeroase ilegalităţi, cele mai importante fiind: cele două acte schimbă destinaţia de spaţiu verde pentru alte funcţiuni (restaurante, parcări, etc.); acordul de mediu s-a emis cu condiţia obţinerii avizului de defrişare, aviz pe care beneficiarul nu l-a obţinut până în acest moment", explică Nicuşor Dan.

La începutul lunii mai 2011, beneficiarul a tăiat aproximativ 300 de arbori şi arbuşti de pe terenul în cauza fără aviz de defrişare, conform Fundaţiei Eco-Civica, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici