Bucureştiul va avea un nou parc. Zona unde va fi amenajat parcul „Tudor Arghezi”

  • Primăria Sectorului 4 a iniţiat licitaţia publică pentru amenajarea parcului „Tudor Arghezi” din sudul Bucureştiului.
  • Municipalitatea vrea să transforme un teren viran, devenit focar de infecţie, într-un parc ultra-modern.
1802 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul va avea un nou parc. Zona unde va fi amenajat parcul „Tudor Arghezi”

Licitaţie pentru un nou parc în sudul Bucureştiului

Licitaţia publică a fost iniţiată marţi, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Noul parc, ce va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, va purta numele lui Tudor Arghezi, deoarece scriitorul a trăit în Sectorul 4, pe strada Mărţişor. Denumirea a fost aleasă în urma unei consultări publice.

Suprafaţa totală a noului parc va fi de 27.627 metri pătraţi, din care peste 10.000 metri pătraţi vor fi spaţii verzi.

„Proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber. Tot aici va fi amenajat un skate-park de 1.000 de metri pătraţi, la cele mai înalte standarde, unde iubitorii acestui sport îşi pot etala îndemânările şi unde îşi pot exersa trick-urile”, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Sectorului 4.

În interiorul parcului va fi construit un centru multicultural.

„În cadrul aceluiaşi proiect, va fi construit şi un un Centru Multicultural (Teatru) şi o parcare supraetajată de P+1 plus terasă. Cu o suprafaţă desfăşurată de 2.500 mp şi cu un design futurist, noul teatru va avea o sală mare de spectacole, de aproximativ 180 de locuri, două săli pentru diferite activităţi artistice, de aproximativ 50 de locuri fiecare, o sală pentru conferinţe, integrată într-un centru de afaceri, precum şi o zonă de relaxare şi socializare, toate dispuse pe trei niveluri, parter şi două etaje”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 4.

În noul teatru, locuitorii Sectorului 4 vor putea asista la spectacole, concerte expoziţii şi lansări de carte. Totodată, sălile de spectacol vor putea fi puse la dispoziţia grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din sector, care vor dori să organizeze diverse activităţi artistice.

Valoarea investiţiei este de aproximativ 37 milioane de lei, iar termenul limită până la care agenţii economici pot să se înscrie la licitaţia publică este 25 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici