Bugetele Curţii de Conturi, ONPSB, ICCJ şi Curţii Constituţionale, adoptate de Comisiile reunite

Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament au adoptat, miercuri, bugetele Curţii de Conturi, Oficiului Naţional pentru Prevenirea Spălării Banilor (ONPSB), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi Curţii Constituţionale, respingând amendamentele propuse în principal de Opoziţie.

156 afișări
Imaginea articolului Bugetele Curţii de Conturi, ONPSB, ICCJ şi Curţii Constituţionale, adoptate de Comisiile reunite

Bugetele Curţii de Conturi, ONPSB, ICCJ şi Curţii Constituţionale, adoptate de Comisiile reunite

Curtea de Conturi are un buget de 330,05 milioane de lei, incluzând şi sumele ce vor fi plătite în urma unor procese cu angajaţii, au precizat, la şedinţa Comisiilor reunite, reprezentanţii Curţii de Conturi. Oficialii au menţionat că aceste procese sunt în număr de 1.300.

ONPSB are un buget total de 16,3 milioane de lei, sumă care include şi necesarul pentru închirierea unui nou sediu.

ICCJ are un buget de 128,25 milioane de lei, „suficientă pentru desfăşurarea întregii activităţi a instituţiei”, a precizat preşedintele ICCJ, Cristina Tarcea.

Curtea Constituţională are un buget de 24,41 milioane de lei. Pentru o majorare de salarii care ar presupune un efort bugetar suplimentar de 2,01 milioane de lei, solicitată în cadrul şedinţei de către preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a rămas ca Ministerul Finanţelor să identifice o sursă, tăind de la un alt ordonator de credite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici