Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB - surse

Bugetul Ministerului Educaţiei a fost stabilit de Guvern, în şedinţa de joi, la 6% din PIB, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

84 afișări
Imaginea articolului Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB - surse

Bugetul Educaţiei, stabilit la 6% din PIB - surse (Imagine: Mediafax Foto)

Surse politice au declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, că bugetul Ministerului Educaţiei pe 2009 va fi mai mare de 5% din PIB, însă nu este sigur că se va ajunge la nivelul de 6% din PIB prevăzut de lege, măsură convenită, miercuri noaptea, liderii coaliţiei reuniţi la Palatul Victoria.

Potrivit surselor citate, iniţial, Guvernul luase în calcul o alocare de 4% din PIB pentru educaţie.

În urma discuţiilor de miercuri noaptea, din coaliţie, s-a convenit ca Ministerul Educaţiei să beneficieze, în 2009, de un buget de peste 5% din PIB, chiar apropiat de un procent de 6%.

Sursele citate au menţionat că profesorii vor beneficia în 2009 şi de sporuri salariale, dar acestea vor fi, însă, condiţionate de reforma în sistem şi performanţa profesională.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu a fost de acord cu alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi a promis că va susţine acordarea acestui procent.

Citeşte şi:

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici