Bugetul Ministerului Muncii, votat în unanimitate. Ana Costea: Şeful statului a vrut să ne cunoaştem

Bugetul Ministerului Muncii pe 2016 a fost votat, duminică, în unanimitate, de parlamentarii din Comisiile de resort, ministrul Ana Costea declarând că preşedintele Klaus Iohannis a chemat-o vineri la o discuţie pentru a afla cum s-a acomodat la minister.

461 afișări
Imaginea articolului Bugetul Ministerului Muncii, votat în unanimitate. Ana Costea: Şeful statului a vrut să ne cunoaştem

Bugetul Ministerului Muncii, votat în unanimitate. Ana Costea: Şeful statului a vrut să ne cunoaştem (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Bugetul a fost prevăzut la 33,167 milioane lei, înregistrând o scădere de 10,26 la sută faţă de bugetul anului trecut", a declarat, ministrul Muncii, Ana Costea, la dezbaterile din Comisiilor reunite pentru buget, finanţe şi bănci din Parlament, adăugând că la cheltuielile de personal, în 2016 se înregistrează o creştere de aproximativ 7 la sută care se datorează aporobării ordonanţei de majorare cu 10 la sută a salariilor din sectorul public, iar la capitolul bunuri şi servicii, bugetul pe 2016 înregistrează o diminuare cu 3,43 la sută.

Referitor la obiectivele pentru 2016, Ana Costea a spus că prioritară va fi "ocuparea forţei de muncă în rândul tinerilor".

În cazul bugetului Ministerului Muncii au fost formulate patru amendamente, care au fost respinse la comisiile de specialitate, dar şi de membri Comisiilor reunite pentru buget.

La finalul dezabaterilor din Comisiile reunite, ministrul Muncii a fost întrebată de jurnalişti ce a discutat, vineri, cu preşedintele Klaus Iohannis când a fost chemată la Palatul Cotroceni, ea răspunzând că şeful statului a vrut să o cunoscă.

"Mie îmi pare rău că aţi preluat şi aţi comunicat o chemare de urgenţă (la Cotroceni - n.r.). Nu, domnul preşedinte a vrut pur şi simplu să ne cunoaştem. A vrut să afle cum m-am acomodat la minister. Deci sunt întâlniri de lucru, să ştiţi. Nu s-a discutat nimic legat de competenţa Guvernului", a precizat Ana Costea.

Ministrul Ana Costea a declarat, vineri, la audierile de avizare a bugetului Ministerului Muncii din Comisiile de specialitate că a fost convocată de preşedintele Klaus Iohannis, dar nu a spus şi motivul pentru care a fost chemată la Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici