Bulgaria înăspreşte condiţiile de intrare în ţară. Aproape toţi călătorii vor fi obligaţi să prezinte un test PCR negativ

  • Începând de vineri, Bulgaria va solicita ca aproape toţi călătorii din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare în ţară, împreună cu un certificat Covid valabil, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii.
  • Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, a precizat ministerul.
1494 afișări
Imaginea articolului Bulgaria înăspreşte condiţiile de intrare în ţară. Aproape toţi călătorii vor fi obligaţi să prezinte un test PCR negativ

Bulgaria înăspreşte condiţiile de intrare în ţară. Aproape toţi călătorii vor fi obligaţi să prezinte un test PCR negativ

Ţara a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron de la Anul Nou. Miercuri, a raportat o creştere bruscă a numărului de noi infecţii la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi înainte, potrivit Ekathimerini.

Conform normelor actualizate, călătorii din ţările UE care se află pe lista de zone roşii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică, de asemenea, călătorilor din Regatul Unit.
 
Pe lista de zone roşii a Bulgariei se află ţările care au raportat peste 500 de infecţii cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau care au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică motive de îngrijorare.
 
Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada şi Australia pe lista sa de zone roşii, interzicând efectiv sosirea străinilor din aceste ţări.
 
Grecia se află pe listă. Austria, Ungaria, Luxemburg şi România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista de zone roşii a Bulgariei.
 
Anterior, ministrul bulgar de Externe, Teodora Genchovska, în vârstă de 50 de ani, a ieşit pozitiv la un test PCR pentru Covid-19 şi va rămâne sub supraveghere medicală, a anunţat biroul de presă al ministerului. Ea este complet vaccinată
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici