Bulgarii, solidari cu românii: ”Uniţi împotriva corupţiei”. "Thank you Bulgaria", au transmis şi protestatarii, mesaj proiectat aseară pe o clădire din Piaţa Victoriei

Peste 200 de persoane s-au strâns, duminică, în faţa Ambasadei Române din Sofia, în semn de solidaritate pentru românii care au protestat zilele acestea în piaţa Victoriei, în faţa Guvernului, scrie publicaţia balkaninsight.com.

783 afișări
Imaginea articolului Bulgarii, solidari cu românii: ”Uniţi împotriva corupţiei”. "Thank you Bulgaria", au transmis şi protestatarii, mesaj proiectat aseară pe o clădire din Piaţa Victoriei

Bulgarii, solidari cu românii: ”Uniţi împotriva corupţiei”. "Thank you Bulgaria", au transmis şi protestatarii, mesaj proiectat pe o clădire în Piaţa Victoriei

Manifestanţii au adus cu ei steagurile României şi Bulgariei, dar şi pancarte cu diferite mesaje: ”România, Bulgaria te susţine” sau ”Uniţi împotriva corupţiei”.

Evenimentul, organizat de bulgarii care au vrut să îşi arate sprijinul pentru protestele anti-corupţie ce se desfăşoară în ţară zilele acestea, a atras atenţie masivă pe platforma de socializare Facebook.

Mii de români au trimis mesaje şi fotografii arătându-şi recunoştinţa pentru gestul de solidaritate al vecinilor bulgari.

“Am fost uimit de reacţiile din România - evenimentul a devenit extrem de popular, a avut mii de distribuiri...Au avut loc multe proteste în Europa susţinute de români, dar acesta a fost organizat de cetăţeni locali. Această solidaritate s-a dovedit a fi foarte importantă pentru români în aceste momente”, a declarat Ivan Radev, un co-organizator al evenimentului, pentru BIRN.

Radev a mai spus că România este un exemplu pentru cei care luptă împotriva corupţiei şi că le-a oferit speranţă bulgarilor, a căror ţară împărtăşeşte aceleaşi probleme.

“Brusc, România a obţinut ceva - ceva ce se poate pierde într-o singură noapte. Modul în care asta s-a întâmplat este foarte similar cu felul în care au fost minţiţi bulgarii de atâtea ori”, a adăugat Ivan Radev, jurnalist şi specialist în comunicare.

“Vrem să le arătăm prietenilor noştri români că nu sunt singuri, că suntem uniţi în lupta împotriva corupţiei şi împotriva unei clase, unei oligarhii”, a declarat şi Vladimir Borachev, din iniţiativa civilă bulgară ”Dreptate Pentru Toţi”.

“Românii ne-au luat-o înainte în lupta împotriva corupţiei de când ne-am alăturat Uniunii Europene. Dar a venit şi vremea noastră, să facem acest pas. Nu există cale de întoarcere”, a conchis Borachev.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici