Buliman, despre raportul Corpului de control: Mă surprinde. M-am ferit ca naiba de achiziţii directe

Fosta directoare a Spitalului Bagdasar-Arseni, Anca Buliman, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că Raportul Corpului de control al premierului privind verificările la unitatea sanitară o suprinde, în condiţiile în care ea, ca manager, s-a ferit "ca naiba de achiziţii directe".

844 afișări
Imaginea articolului Buliman, despre raportul Corpului de control: Mă surprinde. M-am ferit ca naiba de achiziţii directe

Buliman, despre raportul Corpului de control: Mă surprinde. M-am ferit ca naiba de achiziţii directe

"Mă surprind lucrurile menţionate în raport despre care am auzit. Eu nu am intrat în posesia niciunui document, dar pot să vă spun că m-am ferit ca naiba de achiziţii directe. Am făcut licitaţii", a spus Buliman.

Întrebată despre faptul că soţul ei era economist la una dintre firmele care au încheiat contracte cu spitalul în mandatul său, Anca Buliman a spus că nu vede nicio neregulă în acest lucru. "De altfel, în declaraţia de avere, am scris că soţul meu a lucrat acolo câteva luni, cu salariul minim pe economie", a adăugat ea.

Referitor la achiziţia de mobilier, dispozitivele şi echipamentele medicale cu adaosuri comerciale considerate excesive, fostul manager de la Bagdasar-Arseni a spus: "Ar fi bine să vedem caracteristicile produselor respective, să vedem la ce se raportează cei care invocă o aşa-zisă neregulă la acest capitol. Una este să cumperi un produs de mâna a treia şi alta este să iei ceva de calitate".

În opinia Ancăi Buliman, informaţiile din Raportul Corpului de control au fost date publicităţii pentru a o descuraja să participe la concursul din aprilie pentru şefia spitalului.

"Nu intenţionez, însă, să mă înscriu la niciun concurs. Mi-am dat opt ani din viaţă pentru acest spital, acum vreau să-mi văd de sănătate şi de viaţa personală", a conchis ea.

Anca Buliman a condus Spitalul Bagdasar-Arseni din iunie 2006 până la începutul lui 2014, când, la expirarea mandatului, în locul ei a fost numit interimar chirurgul Viorel Bâtcă, fost la Spitalul Militar "Carol Davila".

În ultima sa declaraţie de avere, din iunie 2013, Anca Buliman a menţionat că soţul ei a lucrat în 2012, ca economist, la Finiserv Global, la rubrica venitul anual încasat menţionându-se "conf FF1", cu referire la fişa fiscală.

În aceeaşi declaraţie, Buliman scria că deţine patru terenuri, un apartament în Bucureşti cumpărat prin licitaţie publică, o casă de vacanţă în Teleorman şi două case de locuit, aflate în Capitală şi în Ilfov. Dintre acestea, cel mai recent fusese cumpărat apartamentul, în 2012, majoritatea celorlalte proprietăţi fiind achiziţionate înainte ca ea să fie manager de spital.

Fosta directoare de la Bagdasar-Arseni mai menţiona că are un autoturism Kia, două credite bancare - de 17.000 de euro şi 125.000 de franci elveţieni - şi un împrumut de 60.000 de euro la o persoană fizică, luat în 2012 şi scadent în 2013.

De asemenea, ea scria că a vândut în 2013, cu 140.800 de lei, un apartament în Bucureşti.

Pe de altă parte, în declaraţia de interese din 2008, Buliman scria că este secretar executiv PDL Sector 4, informaţie nemenţionată în declaraţia de acelaşi fel din 2013.

Guvernul a sesizat DNA pentru posibile fapte de natură penală constatate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti, constând în plata unor servicii de consultanţă neprestate, plata a milioane lei către "firme de familie" care nu au lucrat nimic şi cumpărarea de echipamente la suprapreţ.

Pentru echipamentele cumpărate, adaosul comercial s-a ridicat şi la 2.637%.

În perioada supusă controlului, spitalul a fost condus de Anca Buliman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici