Burger King schimbă dieta văcuţelor. Alimentul adăugat în meniu le reduce flatulenţa, responsabilă de emisii de metan

  • Burger King a introdus lemongrass în dieta vacilor.
  • Flatulenţa vacilor este responsabilă de emisii de metan.
  • Lemongrassul are rolul de a ajuta vacile să emită mai puţin metan în timpul digestiei.
3502 afișări
Imaginea articolului Burger King schimbă dieta văcuţelor. Alimentul adăugat în meniu le reduce flatulenţa, responsabilă de emisii de metan

Burger King schimbă dieta văcuţelor FOTO AFP

Flatulenţa excesivă are efecte negative asupra schimbărilor climatice, dar pentru văcuţe s-a găsit soluţia. Burger King le îmbunătăţeşte dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, aka flatulenţa vacilor, scrie CNN.
 
Noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, au spus reprezentanţii Burger King. Emisiile de metan au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui.
 
Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile cunoscute sub numele de Whopper, vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.
 
Burger King a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California, Davis.
 
50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie, potrivit Agentiei pentru Protecţia Mediului din SUA. „Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice“, a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici