Bursele olimpicilor actualizate în funcţie de salariul minim. Premianţii din 2010-2011 îşi primesc banii restanţi

Ministerul Educaţiei a redactat mai multe acte normative privind plata elevilor, profesorilor şi şcolilor cu performanţe la concursurile naţionale şi internaţionale, actualizând valoarea burselor pentru 2013 în funcţie de salariul minim brut şi acordând banii restanţi premianţilor din 2010-2011.

516 afișări
Imaginea articolului Bursele olimpicilor actualizate în funcţie de salariul minim. Premianţii din 2010-2011 îşi primesc banii restanţi

Bursele olimpicilor actualizate în funcţie de salariul minim, premianţii din 2010-2011 primesc banii (Imagine: Mediafax Foto)

Noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional pentru elevii premiaţi la concursurile şcolare internaţionale sunt acordate în conformitate cu prevederile HG 23/2013 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Astfel, începând cu data de 1 februarie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional vor fi medalia de aur sau premiul I -750 lei; medalia de argint sau premiul al II-lea - 563 lei; medalia de bronz sau premiul al III-lea - 375 lei.

Începând cu data de 1 iulie 2013, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic internaţional vor creşte odată cu modificarea salariului mimim brut. În acest context, pentru medalia de aur sau premiul I vor fi acordaţi 800 de lei; medalia de argint sau premiul al II-lea 600 lei; medalia de bronz sau premiul al III-lea 400 lei.

Aceste burse vor fi acordate lunar timp de un an, potrivit unui ordin al MEN.

Totodată, pe site-ul MEN este în dezbatere publică un proiect de HG privind stimularea performanţei înalte din învăţământul preuniversitar.

Prin acest act, MEN rezolvă o nedreptate făcută olimpicilor în anul şcolar 2010-2011 care nu şi-au primit sumele aferente premiilor câştigate. "Elevii, cadrele didactice şi unităţile de învăţământ care au obţinut distincţii la competiţiile şcolare internaţionale, pe discipline şcolare, desfăşurate în anul şcolar 2010-2011, beneficiază de stimulentele financiare, potrivit legii", notează proiectul de Hotărâre de Guvern.

Proiectul cuprinde de asemenea valoarea burselor pentru olimpiadele internaţionale şi naţionale acordate o singură dată, după câştigarea concursului.

Potrivit proiectului, pentru etapa internaţională a competiţiilor pe discipline şcolare, categoria I (desfăşurate la nivel mondial), se acordă de către MEN premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim în valoare de 13.500 lei. De asemenea, premiul I/medalie de aur este în valoare de 10.400 lei; premiul II/medalie de argint - 8.900 lei; premiul III/medalie de bronz - 6.300 lei şi menţiune 4.300 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici