Buşoi: În Bucureşti, avem între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, praf toxic

Gradul de poluare din Capitală este alarmant, înregistrându-se între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, praf toxic cauzat de trafic, activitatea industrială, şantierele nesfârşite şi nepăsarea administraţiei locale, a spus, marţi, Cristian Buşoi.

878 afișări
Imaginea articolului Buşoi: În Bucureşti, avem între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, praf toxic

Buşoi: În Bucureşti, avem între 300 şi 400 de tone de praf pe kilometru pătrat, praf toxic

Liberalul Cristian Buşoi a participat marţi la dezbaterea "Sănătatea şi mediu în Bucureşti".

El a citat dintr-un raport al Comisiei Europene, publicat zilele trecute, care arată că bucureştenii inspiră zilnic zeci de substanţe toxice, peste limita de siguranţă.

"Sunt mai multe cauze care au dus la acest nivel alarmant al poluării în Capitală: traficul, activitatea industrială, şantierele nesfârşite, dar, mai presus de acestea, nepăsarea administraţiei locale,care nu a făcut nimic pentru adescuraja traficul rutier ori pentru a reglementa mai strict activităţile agenţilor economici care poluează.Aceasta, deşi Comisia Europeană a notificat România, încă din februarie 2013, asupra nivelului ridicat de poluare, cerând acţiuni concrete pentru reducerea poluării aerului. În 2011, Primăria a cumpărat un laborator mobil de testare a aerului din oraş pe care a plătit peste 1 milion de lei, dar nu a făcut nimic pentru a reduce nivelul poluării în oraş", a spus Buşoi.

Traficul şi şantierele din Bucureşti au făcut ca valorile poluării din Capitală să fie de patru ori mai mari decât normele europene.

În aerul din Bucureşti, măsurătorile arată valori de 70.000 - 80.000 de micrograme de particule pe metru cub, în vreme ce media europeană este de 20.000 - 25.000, a mai spus Buşoi.

Tot din cauza traficului şi a şantierelor, bucureştenii sunt afectaţi de poluarea fonică, fiind expuşi zilnic la nivele de zgomot care depăşesc limita legală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici