Buzău: 30 de elevi au ieşit în curtea şcolii s-o susţină pe profesoara acuzată de atitudine indecentă

Aproximativ 30 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul "Spiru Haret" din municipiul Buzău au ieşit, vineri, în curtea şcolii pentru a o susţine pe profesoara de română acuzată de comportament indecent la cursuri.

789 afișări
Imaginea articolului Buzău: 30 de elevi au ieşit în curtea şcolii s-o susţină pe profesoara acuzată de atitudine indecentă

Buzău: 30 de elevi au ieşit în curtea şcolii s-o susţină pe profesoara acuzată de atitudine indecentă (Imagine:Ciprian Sterian /Mediafax Foto)

Elevii au protestat în timpul unei recreaţii şi au cerut ca profesoara lor de romană să revină la ore, tinerii susţinând că de joi, de când a izbucnit scandalul, cadrul didactic acuzat nu a mai fost lăsat să intre la cursuri.

Elevii au susţinut că sunt în an terminal, iar venirea unui nou profesor i-ar afecta foarte mult şi că profesoara Liliana Stanciu este un cadru didactic cu rezultate foarte bune. După aproximativ 15 minute, copiii au fost îndrumaţi spre clase de către poliţiştii comunitari din zonă unităţii de învăţământ, ei intrând la cursuri şi după ce un alt profesor le-a spus că nu este normală acţiunea lor, în timpul orelor.

Directorul Liceului "Spiru Haret", Constantin Coman, a declarat că profesoara Liliana Stanciu nu ar fi lăsată să intre doar la orele clasei a X-a C, de unde au pornit reclamaţiile împotriva sa.

Coman a adăugat că s-a constituit o comisie de anchetă care cercetează cazul profesoarei Liliana Coman, acuzată că îşi pipăie elevii şi că dansează cu ei la ore.

Prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, că are mai multe fotografii cu profesoara de română Liliana Stanciu, în vârstă de 42 de ani, de la Liceul "Spiru Haret", din care reiese că aceasta are un comportament inadecvat la cursurile pe care le predă la o clasă a X-a.

Totodată, Beganu a spus că, încă din 19 martie, are reclamaţii din partea părinţilor, însă a preferat să nu facă public cazul pentru că în acea perioadă profesorii buzoieni se aflau în grevă, iar gestul său ar fi putut fi interpretat de sindicaliştii din învăţământul buzoian, cu atât mai mult cu cât profesorii din Liceul "Spiru Haret" au fost cei care au dat startul protestelor în învăţământul buzoian, luna trecută.

De asemenea, Paul Beganu a arătat şi o serie de fotografii: în una dintre ele, profesoara bagă mâna sub puloverul unui elev, în alta apare un elev la tablă care desenează o parte din organul sexual masculin, cadrul didactic fiind lângă el, în timp ce o altă fotografie o înfăţişează pe profesoară împreună cu un elev, în timp ce dansa, alături de un alt cuplu de elevi.

Prefectul a precizat că, pe lângă sancţionarea profesoarei de română, în situaţia în care se va demonstra că sunt reale şi întemeiate acuzele la adresa acesteia, cere şi sacţionarea directorului Liceului "Spiru Haret".

La rândul său, profesoara de română susţine că totul este o înscenare determinată de un conflict existent între ea şi diriginta clasei a X-a C, ambele dorind un post de director.

Inspectorul şcolar general al ISJ Buzău, profesorul Florina Stoian, a afirmat că a cerut directorului şcolii să întrunească Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi să ia în discuţie acuzele ce-i sunt aduse profesoarei de romană, urmând ca luni şi instituţia pe care o conduce să înceapă o anchetă proprie.

Stoian a precizat că sancţiunile într-un astfel de caz pot fi de la avertisment verbal până la desfacerea contractului de muncă.

Profesoara de română Liliana Stanciu este cadru didactic de 24 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici