Buzău: Pompierii au intervenit pentru preluarea unei gravide şi deblocarea din zăpadă a două maşini. 14 localităţi nu au curent electric

Pompierii din Buzău au intervenit, duminică dimineaţă, pentru preluarea şi transportarea la spital a unei femei însărcinate, precum şi pentru deblocarea din zăpadă a două maşini în care se aflau şapte persoane, în timp ce 14 localităţi sunt nealimentate cu energie electrică, din cauza viscolului.

694 afișări
Imaginea articolului Buzău: Pompierii au intervenit pentru preluarea unei gravide şi deblocarea din zăpadă a două maşini. 14 localităţi nu au curent electric

Buzău: Pompierii au intervenit pentru preluarea unei gravide şi deblocarea din zăpadă a două maşini. 14 localităţi nu au curent electric (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău au fost solicitaţi să intervină la mai multe cazuri în care oamenii au rămas blocaţi în zăpadă, iar în prezent autorităţile nu au în evidenţă situaţii deosebite.

Astfel, în jurul orei 06.20, pompierii au fost solicitaţi să se deplaseze în localitatea Râmnicelu, pentru a prelua o femeie însărcinată. Pentru a ajunge în zona respectivă, ISU a utilizat o autoşenilată şi o autospecială de transport personal şi victime multiple. Gravida a fost preluată de pompieri şi transportată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, aceasta fiind în afara oricărui pericol.

De asemenea, pompierii au intervenit în cazul a două autoturisme rămase blocate în zăpadă în comuna Oreavu şi pe DJ 214A, între localităţile Luciu şi Largu. Într-una dintre maşini se afla o singură persoană, iar în cealaltă erau şase oameni, între care doi copii.

De asemenea, 14 localităţi din judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică, din cauza viscolului. Astfel, este vorba despre Săgeata, Robeasca, Pietroasele, Merei, Breaza, Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Brădeanu (parţial), Săhăteni, Năieni, Luciu, Largu, Cilibia şi C.A. Rosetti.

Totodată, patru drumuri naţionale - DN 2B, DN 2, DN 2C şi DN 22 - sunt închise circulaţiei, din cauza zăpezii şi a viscolului.

La Buzău, aproximativ 600 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină cu 90 de utilaje la situaţii deosebite.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici