Buzău: Şapte case distruse de alunecări de teren. 20 de persoane au fost evacuate

Şapte case din comuna Bisoca din judeţul Buzău au fost grav afectate în urma unei alunecări de teren, cele 20 de persoane care locuiau acolo, între care şi şapte copii, fiind evacuate de către autorităţi.

1071 afișări
Imaginea articolului Buzău: Şapte case distruse de alunecări de teren. 20 de persoane au fost evacuate

Buzău: Şapte case distruse de alunecări de teren. 20 de persoane au fost evacuate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit primarului comunei Bisoca, Gheorghe Beşliu, alunecarea de teren a avut loc în satul Lacurile, pe o distanţă de 2-3 kilometri, şi a afectat grav şapte gospodării, cu locuinţe şi anexe.

Conform sursei citate, 20 de persoane, între care şi şapte copii, au fost evacuate din cele şapte case, devenite nelocuibile în urma alunecării de teren, care este încă activă.

”Este vorba despre o alunecare de teren produsă la adâncime, pe o distanta de 2-3 kilometri. A afectat şapte case, care nu mai sunt locuibile, iar persoanele care locuiau acolo au fost evacuate. De asemenea, animalele oamenilor au fost luate din zona afectată. Nu a fost niciodată aşa ceva în zona noastră, o alunecare aşa de mare. Este posibil să fie generată de ploile din ultima perioadă, de zăpezi sau poate de cutremurele care se tot repetă”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Bisoca, Gheorghe Beşliu.

El a precizat că oamenii care au rămas fără case în urma alunecării de teren au plecat fie la rude, fie vor fi duşi de autorităţi în imobile nelocuite.

Acum scoatem bunurile oamenilor din case. E tot ce au agonisit oamenii într-o viaţă şi riscă să fie înghiţit de pământ. Oamenii au aici bunurile lor, au nutreţ, hrană pentru animale. E prematur să spunem ce soluţii sunt pentru oameni - unii se duc la rude, pe unii îi ducem în nişte case în care nu locuieşte nimeni. Vedem ce facem, deocamdată nu pot spune ce soluţii sunt pentru aceste familii”, a adăugat primarul din Bisoca.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în zona afectată de alunecările de teren se află, duminică după-amiază, autorităţi locale şi judeţene care evaluează situaţia, precum şi pompieri.

”Specialiştii prezenţi la faţa locului au luat decizia evacuării a 20 de persoane care locuiesc în casele afectate. Este vorba despre cinci familii alcătuite din şase femei, şapre copii şi şapte bărbaţi. La nivel local a fost constituit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, în care se va decide şi unde vor putea fi adăpostite temporar persoanele evacuate”, se arată într-un comunicat de presă transmis duminică de MAI.

În acelaşi document se precizează că vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ”monitorizarea atentă a situaţiei înregistrate şi luarea unor măsuri urgente de protecţie a persoanelor afectate sau a celor care pot fi puse în pericol”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici