Buzău: Zeci de familii în pericol să rămână izolate, după o alunecare de teren

Zeci de familii din localitatea buzoiană Colţi sunt în pericol să rămână izolate, după ce trei drumuri comunale au fost afectate, duminică, de o alunecare de teren care a dus la surparea şoselelor în zonă.

163 afișări
Imaginea articolului Buzău: Zeci de familii în pericol să rămână izolate, după o alunecare de teren

Buzău: Zeci de familii în pericol să rămână izolate, după ce o alunecare de teren a afectat şoselele (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit căpitanului Gabriela Boiangiu, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, alunecarea de teren care s-a produs duminică a avariat trei drumuri comunale din Colţi: DC 69, DC 71 şi DC 78, drumuri care leagă câteva sate de centrul comunei.

Alunecarea de teren s-a produs, conform sursei citate, ca urmare a dezgheţului şi a precipitaţiilor înregistrate în ultima perioadă.

La prima vedere, cel mai afectat pare a fi drumul comunal 78, tronson pe care alunecarea de teren a provocat un crater pe o lungime de peste 50- 60 de metri. La familiile din satul Muscelu-Cărămăneşti nu se poate ajunge acum decât cu piciorul, accesul maşinilor fiind imposibil.

Pe celelate două drumuri comunale distruse ca urmare a alunecării de teren se poate încă circula, însă cu maximă prudenţă, existând însă riscul ca în orice moment pământul să o ia din nou la vale, iar familiile din zonă să rămână izolate.

Potrivit căpitanului Gabriela Boiangiu, reprezentanţi ai ISU Buzău au pornit în zonă pentru a evalua cu exactitate pagubele produse şi eventualele pericole la care sunt expuşi oamenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici