C.V. Tudor s-a dat în spectacol la Parchet: A venit cu peruci, cătuşe şi o maşină de ras. Vezi ce a făcut cu ele - VIDEO

Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a susţinut, joi, pe scările sediului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că reclamaţia de joi a ANI împotriva sa pentru nedeclararea unor venituri obţinute ar fi consecinţa unei plângeri penale formulate de el pe tema închiderii spitalelor.

3721 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor s-a dat în spectacol la Parchet: A venit cu peruci, cătuşe şi o maşină de ras. Vezi ce a făcut cu ele - VIDEO

C.V. Tudor s-a dat în spectacol la Parchet: A venit cu peruci, cătuşe şi o maşină de ras. Vezi ce a făcut cu ele (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vadim Tudor a sosit la Parchet şi a susţinut o declaraţie de presă, după care a plecat, fără să intre în clădire. El a folosit, în timpul declaraţiei susţinute chiar la intrarea în sediul Parchetului instanţei supreme, o maşină de ras, cu care s-a bărbierit, trei peruci şi o pereche de cătuşe.

Vadim Tudor a spus că nu mai are un sediu în care să invite jurnaliştii pentru declaraţii de presă, astfel că i-a chemat la Parchet.

De pe scările Parchetului, Vadim Tudor a făcut diverse acuzaţii la adresa politicienilor români, vizându-i în special pe şeful statului şi pe premierul Boc. El a acuzat şi o posibilă complicitate între şefii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi procurorul general Laura Codruţa Kovesi. Vadim Tudor a adresat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor pe care-i consideră vinovaţi de cea mai recentă acţiune împotriva sa, cea a ANI, pe care a calificat-o drept "o porcărie politică", "de un ridicol inimaginabil".

Video Stirileprotv.ro

"Acum un an au încercat să mă acuze că aş fi primit o publicitate de o firmă şi că ar fi fost ilegal. Oricine are voie, dar Vadim Tudor nu. O dată în 20 de ani am vrut şi eu să iau o reclamă şi nu am avut voie, pentru că vor să mă distrugă financiar", a spus, între altele, Vadim Tudor, pentru a-şi argumenta statutul de victimă politică.

El a prezentat jurnaliştilor plângerea penală pe care a spus că a făcut-o luni, în legătură cu închiderea spitalelor, afirmând că săptămâna viitoare va vorbi şi în plenul Parlamentului European despre "genocidul declanşat" cu ocazia reformei sistemului sanitar.

La un moment dat, Vadim Tudor i-a cerut fostului senator Marius Marinescu, aflat împreună cu el, o maşină de bărbierit. "Vă rog să observaţi că am venit nebărbierit", a spus liderul PRM, după care a pornit maşina şi a început să se bărbierească, spunând: "Ştiţi ce-i fac lu' Chioru'? Îl rad!". Cei care îl însoţeau i-au mai înmânat liderului PRM, la cererea acestuia, trei peruci, "pentru Băsescu, Udrea şi Boc, când vor ajunge la puşcărie", dar şi o pereche de cătuşe.

Procurorii Parchetului instanţei supreme au fost sesizaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru a-l cerceta pentru fals în declaraţii pe Corneliu Vadim Tudor, acuzat că nu a declarat şi nu a înregistrat în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice venituri obţinute din drepturi de proprietate intelectuală în perioada 2006 - 2008.

Inspectorii de integritate au constatat că Vadim Tudor ar putea fi cercetat pentru fals în declaraţii, ca urmare a declarării necorespunzatoare a adevărului cu privire la activele financiare şi a veniturilor dobândite, conform extraselor bancare şi, respectiv, a documentelor justificative existente în evidenţele Administraţiei Finanţelor Publice.

În 6 aprilie, Vadim Tudor a fost trimis în judecată de procurorii PICCJ, care îl acuză de ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici