CAB decide astăzi dacă RADET intră sau nu în faliment. Firea dă asigurări: Indiferent de sentinţă, bucureştenii au apă caldă şi căldură

Gabriela Firea a precizat că, indiferent dacă instanţa decide sau nu falimentul RADET, bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură deoarece Primăria a luat măsuri pentru a putea furniza agent termic. Lichidarea RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, spune Firea.

791 afișări
Imaginea articolului CAB decide astăzi dacă RADET intră sau nu în faliment. Firea dă asigurări: Indiferent de sentinţă, bucureştenii au apă caldă şi căldură

CAB ar putea decide faliment RADET.Firea:Indiferent de sentinţă,bucureştenii au apă caldă şi căldură

“Indiferent de sentinţa de astăzi (luni, n.r.), bucureştenii vor avea în continuare apă caldă şi căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală. Fac precizarea că o eventuală lichidare a RADET nu înseamnă dispariţia sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Reamintesc bucureştenilor că am preluat RADET, în 2016, în insolvenţă de facto, şi că am solicitat în repetate rânduri acordul consilierilor generali pentru o soluţie de reorganizare a activităţii acestei regii, însă abia în luna februarie, în acest an, a fost acceptată soluţia înfiinţării Companiei Municipale Termoenergetica”, a declarat primarul general Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

La rândul său, Gheorghe Piperea, administratorul judiciar RADET, a spus că nu crede în declararea falimentului, deoarece soluţia, în interpretarea sa, nu este permisă de legislaţia în vigoare.

„Regiile autonome sunt, indubitabil, comercianţi, şi pot fi supuse procedurilor de insolvenţă (art. 3 din Legea insolvenţei nr.85/2014), însă nu pot fi supuse lichidării prin faliment, dat fiind regimul juridic special al acestora, precum şi faptul că exercită activităţi economice strategice la nivel naţional/local”, a spus Piperea, în acelaşi comunicat de presă

Insolvenţa Regiei Autonome nu va putea adopta decât calea reorganizării judiciare sau calea lichidării planificate, mai spune administratorul judiciar RADET.

„Dacă activitatea regiei autonome nu mai poate fi salvată prin reorganizare judiciară, lichidarea planificată este necesară pentru transferul ordonat al afacerii şi al bunurilor din patrimoniului regiei autonome către o altă întreprindere publică”, a mai punctat acesta.

Precizările vin în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti este aşteptată să pronunţe, luni, o soluţie definitivă prind falimentul RADET.

Taguri:
firea,
radet,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici