Cadou surpriză pentru gălăţeni de Ziua Naţională. Cum arată noile autobuze. GALERIE FOTO

Cadou surpriză pentru gălăţeni de Ziua Naţională. Primăria a anunţat că din 1 Decembrie în oraş vor circula 20 de autobuze noi, produse în România. Este vorba despre autobuze de mici dimensiuni, dar tot în decembrie vor fi date în funcţiune alte 40 de autobuze mari, cumpărate din Turcia.

1953 afișări
Imaginea articolului Cadou surpriză pentru gălăţeni de Ziua Naţională. Cum arată noile autobuze. GALERIE FOTO

Autobuze noi, cadou de Ziua Naţională pentru gălăţeni

Minibuzele cumpărate de Primăria Galaţi au ajuns recent în oraş, iar autorităţile au urgentat procedurile de înmatriculare şi asigurare pentru a le trimite pe trasee de Ziua Naţională.

Noile mijloace de transport au dotări moderne, sunt Euro 6, cu o capacitate de 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Acestea au şi instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

„Minibuzele sunt dotate cu panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerinţelor tehnice specifice ale Transurb S.A. În plus, minibuzele au şi dispozitive de verificare şi control pentru asigurarea mentenanţei”, au transmis reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Pentru cele 20 de minibuze, Primăria a plătit peste 6.000.000 lei, în urma unei licitaţii publice. Noile maşini vor fi folosite pe traseele secundare, iar gălăţenii le aşteaptă cu nerăbdare, deoarece s-au săturat să aştepte în staţii un mijloc de transport.

„Vrem să stăm mai puţin în staţii. Dacă aduc autobuze noi, este bine. Nici nu contează că le pun la treabă de Ziua Naţională a României. Pentru noi este important că vom călători civilizat şi nu vom mai tremura în staţie. Le-am văzut în timpul rodajului şi de abia aştept să mă urc într-un autobuz, să văd dacă este aşa cum ni s-a spus”, a declarat un gălăţean.

Parcul auto al transportatorului public din oraş trece în această perioadă prin mari transformări. La Galaţi au ajuns alte 40 de autobuze noi de mare capacitate, care vor fi folosite tot din luna decembrie. Acestea au costat 26.246.000 lei, fără TVA, şi vor completa la rândul lor flota societăţii locale de transport public în comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici