DOCUMENT  Măsuri anti COVID-19 în Bucureşti: Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol. Purtarea măştii devine obligatorie în apropierea şcolilor

  • De miercuri, restaurantele şi cafenelele se închid în Bucureşti
  • Excepţie fac hotelurile, dar numai pentru cei cazaţi
  • Anunţul vine de la prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu
  • Cel puţin 7 zile vor fi închise aceste unităţi
23381 afișări
Imaginea articolului Măsuri anti COVID-19 în Bucureşti: Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol. Purtarea măştii devine obligatorie în apropierea şcolilor

Restaurantele, barurile şi cinematografele se vor închide în interior, a anunţat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu. Măsura intră în vigoare de miercuri.

În cursul serii de marţi, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis să închidă aceste unităţi.

„Spun aşa pe scurt, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi al băturilor alcoolice şi nealcoolice în unităţile de tip restaurante şi cafenele, în interiorul clădirilor, nu este permisă în Municipiul Bucureşti”, a declarat prefectul.

„În cazul cazinourilor nu ştiu deocamdată, se reglementeză şi această situaţie. Aşteptăm  ca Comitetul National pentru Situaţii de Urgenţă să ia o asemenea măsură şi atunci ne vom adapta.

Datele se calculează săptămânal, deci 7 zile cel puţin, aceste unităţi vor rămâne închise”, mai precizează prefectul.

Masura este aplicată şi în cazul cinematografelor.

„Altă hotărâre care a fost adoptată astăzi se referă la prezenţa persoanelor în jurul şcolilor. S-a constat că în jurul şcolilor nu prea poartă lumea mască. Drept care s-a impus purtarea măştii de la copii de vârstă de peste 5 ani şi adulţi în intervalul orar 7:45(şcolile încep dimineaţă la ora 8) până la 21:15, având în vedere că încheierea cursurilor are loc la ora 21.

De asemenea, probabil veţi pune întrebarea „cum este delimitată această zonă?” Revine obligaţia Primăriei Generale şi primăriei de sector să delimiteze aceste zone cum cred de cuviinţă, chiar şi o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100m până la şcoală, sunt în regulă”, mai arată Cojanu.

De altfel, luni, DSP a înaintat mai multe recomandări, iar una dintre acestea a fost chiar închiderea restaurantelor.

„Pentru măsurile privind pelerinajele, nu este permis pelerinajul oamenilor din alte judeţe. Nu este cazul la noi şi nu am impus nici o măsură în sensul ăsta. Este vorba de Iaşi în momentul de faţă, unde există o tradiţională manifestare religioasă naţională anuală, şi anume Sf. Parascheva. Legat de evenimentele private, în exterior nu s-a interzis nimic, în interior, dacă se respectă absolut tot, comercializare, servire, produse alimentare, preparate, băuturi alcoolice, este implicit că nu vor putea fi nunţi şi botezuri”, a mai spus prefectul.

Vor fi închise inclusiv saloanele şi sălile de evenimente.

În Bucureşti, au fost raportate, marţi, 403 de noi cazuri de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici