Călăraşi: Ţigări fabricate ilegal din tutun de la groapa de gunoi - FOTO

Mai multe persoane din judeţul Călăraşi sunt cercetate pentru evaziune fiscală, fiind suspectate că vindeau ţigări fabricate ilegal din tutun recuperat de la groapa de gunoi din Chiajna, poliţiştii ridicând în urma percheziţiilor trei tone de tutun şi nouă dispozitive de prelucrat tutun.

1254 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Ţigări fabricate ilegal din tutun de la groapa de gunoi - FOTO

Călăraşi: Ţigări fabricate ilegal din tutun de la groapa de gunoi (Imagine: IPJ Calarasi)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, împreună cu specialişti de la Garda de Mediu Bucureşti şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călăraşi, documentează activitatea mai multor persoane suspectate că au fabricat ilegal şi vândut ţigări care conţineau tutun recuperat de la groapa de gunoi din localitatea Chiajna, că au repus în circuitul economic produse alimentare expirate, luate de asemenea de la groapa de gunoi, şi că au folosit pentru aceste activităţi oameni care lucrau fără forme legale.

În urma a 25 de percheziţii făcute, joi, la locuinţele suspecţilor, anchetatorii au confiscat trei tone de tutun, nouă dispozitive de prelucrat tutunul, 1.160 de ţigarete nemarcate, 400 de dolari şi 20.276 de lei.

De asemenea, şapte persoane - cinci bărbaţi şi două femei - cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi, au fost ridicate şi duse la audieri, fiind cercetate în libertate.

Acestea sunt suspectate că recuperau tutun nefolosit în industria de profil şi aruncat la groapa de gunoi de la Chiajna, din care fabricau ilegal ţigări care ulterior erau vândute la jumătate din preţul pieţii. Totodată, ei sunt suspectaţi că au luat de la aceeaşi groapă de gunoi produse alimentare, respectiv conserve expirate, pe care le-au introdus în circuitul economic.

Anchetatorii au stabili în acest dosar un prejudiciu de 1.200.000 de lei.

În urma descinderilor poliţiştii au descoperit 69 de persoane despre care există suspiciunea că munceau fără forme legale pentru cei şase care au pus la punct afacerea ilegală.

Inspectorii de ITM Călăraşi fac verificări în acest sens.

Cele şapte persoane, între care unul este administratorul unei firme, sunt cercetate pentru evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi, dacă inspectorii ITM Călăraşi vor constata că cele 69 de persoane descoperite la percheziţii munceau la negru, cercetările vor fi extinse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici