Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2020 a fost publicat. Care sunt normele pentru siguranţa elevilor

  • Elevii vor sta la o distanţă de 2 metri unul faţă de altul
  • Elevii aflaţi în izolarea sau confirmaţi cu COVID 19 vor da examenul după o procedură specială
  • În perioada 3-10 iunie debutează înscrierile la examenul de bacalaureat, potrivit calendarului oficial
17336 afișări
Imaginea articolului Calendarul oficial al examenului de Bacalaureat 2020 a fost publicat. Care sunt normele pentru siguranţa elevilor

Bacalaureat pe timp de epidemie. S-a aprobat calendarul oficial. Care sunt normele pentru siguranţa elevilor/ Foto: Profimedia

Bacalaureatul 2020 este cu totul diferit cu cele cu care elevii sunt obişnuiţi, din cauza epidemiei de COVID 19. Sute de mii de elevi care vor susţine proba de maturitate, vor avea măşti şi vor sta mai puţini în sala de examen pentru a nu se îmbolnăvi cu noul coronavirus.

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul oficial care prevede câteva norme de siguranţă.

Bacalaureat 2020 cu distanţare socială. Elevii vor sta la 2 metri unul faţă de celălalt

Elevii participanţi la probele examenului de Bacalaureat vor fi repartizaţi  la o distanţă  de “minimum 2 metri unul faţă de celălalt stânga/dreapta – faţă/spate”.

“Elevii care se află în izolare sau cei confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, dar şi cei care au diferite afecţiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecţie/de a dezvolta complicaţii asociate infecţiei Sars-CoV-2 vor susţine probele pentru examenul naţional de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii”.

Supravegherea probelor scrise va fi asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un profesor asistent. Comisiile care asigură supravegherea examenului “au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii igienico-sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat”.

Până la 8 iunie vor fi nominalizate centrele de examen în care vor avea lor probele exemanului de Bacalaureat. Centrele zonale de evaluare se organizează pentru minimum 500 de candidaţi şi maximum 1.000 de candidaţi.

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor realiza în perioada 11-17 iunie 2020, conform unei metodologii realizate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi aprobate prin ordin de ministru.

Calendarul examenului naţional de Bacalaureat 2020

3 – 10 iunie 2020        Înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat

11  - 17 iunie 2020      Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale

22 iunie 2020             Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă

23 iunie 2020            Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

24 iunie 2020            Proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

25 iunie 2020            Proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă

30 iunie 2020            Afişarea rezultatelor la probele scrise - până la ora 12:00

30 iunie 2020            Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16:00 – 20:00

1 iulie 2020              Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 8:00 – 12:00

1 - 4 iulie 2020        Rezolvarea contestaţiilor

5 iulie 2020               Afişarea rezultatelor finale ale examenului de Bacalaureat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici