Călin Nistor, despre dosarul Tel Drum: Mi-aş dori să fie soluţionat cât mai repede acel dosar

Călin Nistor, şeful interimar al DNA, a declarat la ieşirea de la întrevederea cu delegaţia MCV că s-a discutat de buna administrare a sistemului judiciar şi activitatea direcţiei. În ceea ce priveşte Tel Drum, Nistor a precizat că doreşte soluţionarea cât mai rapidă a dosarului.

166 afișări
Imaginea articolului Călin Nistor, despre dosarul Tel Drum: Mi-aş dori să fie soluţionat cât mai repede acel dosar

Călin Nistor, despre dosarul Tel Drum: Mi-aş dori să fie soluţionat cât mai repede acel dosar

,,Discuţiile (cu delegaţia MCV – n.r.) sunt confidenţiale. Comparativ cu anul trecut (activitatea DNA – n.r.), e oarecum apropiată ca şi parametri statistici. Nu sunt diferenţe semnificative”, a afirmat şeful interimar al DNA, Călin Nistor.

În ceea ce priveşte dosarul Teldrum, şeful DNA a precizat că se aşteaptă o pronunţare din partea Tribunalului Teleorman.

,,Şi eu mi-aş dori să fie soluţionat cât mai repede acel dosar, cu o soluţie legală. Ştiţi că a fost necesară redeschiderea urmăririi penale într-un alt dosar, care privea o parte din acele infracţiuni care făceau obiectul investigaţiei din cauza respectivă (în ceea ce priveşte dosarul Teldrum – n.r.). A fost sesizată Înalta Curte pentru confirmarea redeschiderii, cauza a fost declinată pentru că între timp o persoană îşi pierduse calitatea de parlamentar şi, practic, competenţa revenea tribunalului şi a fost trimis la Tribunalul Teleorman. După ce tribunalul se va pronunţa. într-un fel sau altul, va fi soluţionată şi acea cauză”, a declarat Călin Nistor, la ieşirea din sediul Reprezentanţei Comisiei Europene.

Cu privire la pronunţarea aşteptată de la Tribunalul Teleorman, şeful DNA a mai spus că nu ştie când va fi soluţionată cauza. Acesta a precizat că ,,doar judecătorul stabileşte când dispune o hotărâre în acea cauză. O parte din faptele care fac obiectul acelei investigaţii aflate în lucru la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate, pentru acele fapte s-a dat anterior o soluţie de care procurorul de caz nu a ştiut (în ceea ce priveşte pronunţarea Tribunalului Teleorman – n.r.)”.

Delegaţia MCV a avut marţi discuţii şi cu ministrul Justiţiei Ana Birchall, preşedintele CSM, Lia Savonea, vicepreşedintele Nicolae Solomon şi procurorul general Bogdan Licu. Delegaţia efectiuează o vizită în România pentru a evalua situaţia justiţiei din ţara noastră.

Taguri:
dna,
mcv,
călin nistor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici