Camelia Bogdan, fostă judecătoare, a fost audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Fosta judecătoare, Camelia Bogdan, a fost audiată, la ora trasmiterii acestei ştiri, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă.

2141 afișări
Imaginea articolului Camelia Bogdan, fostă judecătoare, a fost audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Camelia Bogdan, audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Camelia Bogdan, după audiere: Nu am nicio calitate în dosar, nici de suspect, nici de martor

"Din proprie iniţiativă m-am prezentat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Nu am fost chemată, nu am nicio calitate în acest dosar, cu toate acestea eu apreciez că nu trebuie să lăsăm să planeze asupra mea suspiciuni de luare de mită, fiindcă dumneavoastră ştiţi că acestea au fost acuzaţiile care mi s-au adus la începutul anului, eu fiind într-o vizită de studii. (...) Eu am adus toate lămuririle, având în vedere că nu am nicio calitate, că am venit nechemată, procurorului de caz. (...) Nu am nicio calitate în dosar, nici de suspect, nici de martor", a declarat, miercuri seară, Camelia Bogdan la ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie.

În ceea ce priveşte afirmaţiile că sentinţa în dosarul ICA ar fi fost stabilită cu trei zile înainte, Camelia Bogdan a precizat că în afară de colegul de complet nu a vorbit cu nimeni.

"Nu cred că am stabilit pedeapsa domnului Voiculescu cu trei zile înainte. Nici măcar nu pot preciza când ne-am aplecat asupra pragului de pedeapsă. Au fost mai multe măsuri asupra cărora noi am deliberat, inclusiv partea de confiscare şi de recuperare a produsului infracţiunii, la minută s-a lucrat până în ultimul moment, până în ultima zi", a mai spus Camelia Bogdan, care a precizat totodată că nu a vorbit despre soluţia din acel dosar cu procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În ceea ce priveşte anchetarea fostului judecător Stan Mustaţă şi mutarea Cameliei Bogdan la secţia a II-a, aceasta a precizat că Mustată a fost arestat în aprilie şi că ea se înscrisese cu mult înainte de arestarea acestuia.

Camelia Bogdan, fostă judecătoare, audiată în dosarul privind dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

Camelia Bogdan a ajuns, miercuri, la sediul Parchetului General pentru a da declaraţii în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiţă a difuzat o înregistrare în care fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, vorbeşte despre intervenţii în justiţie, făcând referire, printre alţii, la Camelia Bogdan.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis pe 8 februarie excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan a ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă. Cauza a ajuns la Secţia pentru judecători a CSM în materie disciplinară, magistraţii luând hotărârea ca judecătoarea să fie exclusă din magistratură.

În aceeaşi cauză, pe 17 ianuarie a fost audiat şi Traian Băsescu.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar de abuz în serviciu în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV, în care Sebastian Ghiţă spune că fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezenta o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

În cadrul anchetei, procurorii verifică toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în ajung casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici