Camera a decis să menţină abrogarea articolul 276 din Codul penal, respingând cererea de reexaminare

Camera Deputaţilor a decis, marţi, să menţină abrogarea articolul 276 din Codul penal care pedepsea cu închisoare declaraţiile nereale, din timpul unei proceduri judiciare, cu privire la săvârşirea de către judecător a unei infracţiuni legate de această cauză, în scopul influenţării sau intimidării.

272 afișări
Imaginea articolului Camera a decis să menţină abrogarea articolul 276 din Codul penal, respingând cererea de reexaminare

Camera a decis să menţină abrogarea articolul 276 din Codul penal, respingând cererea de reexaminare (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Deputaţii au luat această decizie cu 261 voturi "pentru", 4 "împotrivă" şi 261 abţineri, respingând astfel cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu.

Legea privind abrogarea articolului 276 din Codul Penal a fost iniţiată de PNL şi adoptată de Parlament, iar Traian Băsescu a cerut reexaminarea legii pe motiv că aborgarea articolului ar putea afecta bunul mers al justiţiei.

Articolul 276 din Codul Penal prevede că fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de către judecător sau de organele de urmărire penală a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a influenţa sau a intimida se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă.

Camera Deputaţilor este for decizional.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici