Cameră:Autovehicule de transport mărfuri perisabile şi persoane pot face inspecţia tehnică şi la ITP

Autovehiculele de transport mărfuri perisabile şi de transport persoane cu o vechime mai mare de 12 ani vor putea să facă inspecţia tehnică periodică şi la staţiile ITP autorizate, nu numai la RAR, au decis, miercuri, deputaţii, adoptând un proiect de lege în acest sens.

298 afișări
Imaginea articolului Cameră:Autovehicule de transport mărfuri perisabile şi persoane pot face inspecţia tehnică şi la ITP

Cameră:Autovehicule de transport mărfuri perisabile şi persoane pot face inspecţia tehnică şi la ITP (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 287 voturi "pentru", 7 abţineri şi un vot "împotrivă", proiectul de lege iniţiat de Guvern şi care modifică Ordonanţa Guvernului nr.81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prin inspecţia tehnică periodică.

Proiectul prevede introducerea posibilităţii de efectuare a inspecţiilor tehnice periodice ale vehiculelor agreate pentru transportul de mărfuri perisabile, dar şi atutovehiculelor destinate trasnporturilor de persoane care au în afara locului conducătorului mai mult de 8 locuri pe scaune şi care au o vechime mai mare de 12 ani inclusiv, cu excepţia autobuzelor, şi de către staţiile ITP autorizate şi nu numai de personalul RAR, aşa cum era până acum.

O altă prevedere se referă la creşterea periodicităţii de efectuare a ITP în cazul autovehiculelor utilizate pentru şcolile de şoferi de la 6 la un an, cu excepţia autobuzelor şi microbuzelor, la care se aplică periodicitatea standard de 6 luni.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici