Camera Deputaţilor a RESPINS înfiinţarea unei Comisii privind protestele din 10 august

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu cu 119 voturi "pentru", 137 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul de hotărâre propuns de PNL şi USR, pentru înfiinţarea unei Comisii de anchetă privind evenimentele care au avut loc pe 10 august, în Piaţa Victoriei.

406 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a RESPINS înfiinţarea unei Comisii privind protestele din 10 august

Camera Deputaţilor a RESPINS înfiinţarea unei Comisii privind protestele din 10 august

„Având în considerare că protestul paşnic din Piaţa Victoriei, din data de 10 august a.c., a fost deturnat de provocatori care au generat acţiuni în forţă ale trupelor de jandarmi, acţiuni violente care s-au repercutat asupra participanţilor, din rândul cărora aproape 450 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Apreciind că este necesară aflarea cauzelor dar şi a persoanelor implicate în reprimarea protestului paşnic antiguvernamental desfăşurat în Bucureşti, Piaţa Victoriei, în data de 10 august a.c.”, scrie în proiectul de hotărâre propus de Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România.

Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, marţi, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranţa Cliseru şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august. Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Şerban Nicolae.

Propunerea senatorului PSD, Şerban Nicolae, a fost adoptată cu şapte voturi şi patru voturi împotrivă.

Senatorul PSD, Nicolae Moga, propusese în timpul şedinţei ca la audieri presa să nu aibă acces în sală.

Senatorul PNL, Nicoleta Pauliuc, a susţinut că audierea avea loc în acord cu prevederile regulamentului Comisiei.

„Preşedintele Cmisiei împreună cu Biroul comisiei invită la şedinţele Comisiei cu acordul membrilor biroului sau la solicitarea membrilor comisiei, persoane din afara comisiei dacă interesele Comisiei o cer. Sunteţi de acord ca doa,mna ministru să vină şi să stea pe scaun, să nu spună nimic? O invităm pe doamna ministru şi pe doamna prefect şi dacă nu vor să dea declaraţii sau să răspundă la întrebări vor sta acolo oe scaun”, a afirmat Nicoleta Pauliuc.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, dar şi comandantul Jandarmeriei, Laurenţiu Cazan, urmau să fie audiaţi, marţi, la Comisia de Apărare din Senat cu privire la violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici