Cameră: Raport de respingere pentru propunerea vizând jocurile slot machine, în Comisia de buget

Deputaţii din Comisia de buget-finanţe au adoptat, marţi, raport de respingere a propunerii legislative a o sută de parlamentari, care prevede că jocurile de noroc de tip slot-machine vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române.

2761 afișări
Imaginea articolului Cameră: Raport de respingere pentru propunerea vizând jocurile slot machine, în Comisia de buget

Cameră: Raport de respingere pentru propunerea vizând jocurile slot machine, în Comisia de buget (Imagine: Shutterstock)

Anterior, propunerea fusese avizată de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

Potrivit deputatului UDMR Erdei Doloczki István, membru al Comisiei de buget-finanţe, decizia a fost luată întrucât prevederi similare se regăsesc în OUG 92 privind reglementarea unor măsuri fiscal bugetare, adoptată de Guvern la sfârşitul lui 2014. În prezent, proiectul de lege de aprobare a OUG se află la comisiile de specialitate din Senat.

De altfel, propunerea referitoare la jocurile slot machine a fost respinsă şi de Senat, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

Propunerea legislativă, depusă la 31 martie 2014, prevedea că, pentru jocurile de tip slot-machine, numărul minim de mijloace de joc care pot fi exploatate de acelaşi operator economic este de 50 de aparate, în cadrul aceleiaşi locaţii sau în locaţii diferite. Numărul de slot-machine, pentru fiecare locaţie, va fi minimum 2 mijloace de joc, dar nu mai mult de 5 mijloace de joc, pentru locaţiile autorizate pentru activitatea Companiei Naţionale Loteria Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici