Campania "BICICLEŞTI": Primăria va închide parţial traficul auto pe două bulevarde în weekend pentru a permite circulaţia bicicliştilor şi pietonilor

Primăria Capitalei va închide parţialtraficul auto pe două bulevarde, în următoarele două weekend-uri, pentru a permite circulaţia bicicliştilor şi pietonilor, ca urmare a campaniei "BICICLEŞTI", lansată în urmă cu două zile de Gândul şi Pro Sport.

239 afișări
Imaginea articolului Campania "BICICLEŞTI": Primăria va închide parţial traficul auto pe două bulevarde în weekend pentru a permite circulaţia bicicliştilor şi pietonilor

Campania "BICICLEŞTI": Primăria va închide parţial traficul auto pe două bulevarde în weekend pentru a permite circulaţia bicicliştilor şi pietonilor

Gândul şi Pro Sport au lansat miercuri campania "BICICLEŞTI", prin care au cerut public primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să închidă în luna octombrie traficul rutier de la Herăstrău, via Kiseleff, Calea Victoriei, până în Centrul Vechi. Mii de oameni s-au alăturat, prin mesaje de susţinere pe Facebook sau accesând aplicaţia disponibilă pe reţeaua de socializare, iniţiativei care îşi propune să facă din acest traseu cea mai mare pistă de activităţi sportive de weekend.

La două zile de la lansarea campaniei "BICICLEŞTI", Primăria Capitalei a fost de acord să închidă traficul auto pe două bulevarde mari din Capitală şi să le deschidă pentru biciclişti, pentru pietoni, pentru toţi iubitorii de mişcare şi aer curat, scrie Gândul.

Autorităţile au explicat că, din cauza unor motive care ţin de traficul rutier, acest lucru este posibil doar pe o parte din traseul propus în cadrul campaniei.

Weekendul viitor, începând de sâmbătă, de la ora 14:30, şi până duminică, până la ora 13:00, circulaţia bicicliştilor şi pietonilor va fi posibilă pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, şi pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar până la Piaţa Naţiunile Unite. La fel şi în următorul weekend, spune primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, citat de Gândul.

"Cade ca o mănuşă această dorinţă a societăţii civile reprezentate prin ziarul Gândul. Toată vara a funcţionat pe Kiseleff o arteră de 1, 75 km, care a fost pusă la dispoziţie de sâmbătă până duminică la prânz tinerilor, copiilor şi adulţilor care doresc să facă sport. Eu am propus să se ţină acolo acest traseu de biciclete, ba, mai mult decât atât, cred că ar merge pe tot Kiselefful şi aşa am să fac. Iar dincolo, peste drum de regina Elisabeta, peste drum de intersecţia Doamnei cu Calea Victoriei şi Eforie, ca să nu ne înjure şoferii, am să propun comisiei de circulaţie să închid de acolo până la fostul pod Mogoşoaia", a declarat Oprescu, potrivit Gândul.

Acesta spune că speră ca, în timp, acest traseu să fie extins la întreaga Cale a Victoriei.

"Sâmbăta cealaltă o să încep să închid Kiselefful după 14:30, pentru că înainte e un cross, şi până duminică la ora 14:30. După aceea, mergând şi făcând. O să fie soare, o să fie uscat afară, o să repetăm. Sper ca la sfârşitul lunii să dăm drumul la vestita Berzei şi să adăugăm încă o parte de traseu şi, încet, încet să ajungem la obiectivul iniţial: cine vrea să vină cu bicicleta de la nord la sud e binevenit şi are şi pe unde", a mai spus primarul Capitalei.

"Sunt cel mai fericit să văd o societate civilă curată la minte care propune chestiuni de esenţă", a conchis primarul general.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici