Campania de vaccinare împotriva gripei porcine debutează în decembrie

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, miercuri, că România va demara campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 la începutul lunii decembrie.

74 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare împotriva gripei porcine debutează în decembrie

Campania de vaccinare împotriva gripei porcine debutează în decembrie (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Institutul Cantacuzino va produce până la sfârşitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmând ca de anul viitor producţia să se desfăşoare cu o cadenţă de aproximativ un milion de doze pe lună.

Totodată, în cadrul Comitetului de Coordonare şi Acţiune al MS în cazul gripei AH1N1, întrunit miercuri, au fost stabilite categoriile de populaţie cu risc ridicat de îmbolnăvire şi răspândire a infecţiei. Potrivit Ministerului Sănătăţii, principalele categorii de populaţie care vor fi vaccinate sunt cadrele medicale, personalul din serviciilor esenţiale, copiii din sistemul de învăţământ şi gravidele.

Comitetului de Coordonare şi Acţiune al MS în cazul gripei AH1N1 a hotărât, de asemenea, stabilirea unor proceduri suplimentare de monitorizare, prevenţie şi reacţie în cazul îmbolnăvirilor cu noua gripă în sistemul de învăţământ.

Procedurile vor fi finalizate joi şi vor fi aprobate prin ordin al ministrului Sănătăţii.

În România, numărul cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 316, potrivit ultimei raportări a MS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici