CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Fetiţa de 9 ani care învăţa să cânte la vioară la lumina becului din gară

O nouă poveste din campania "Ei merită România" demarată de Gândul, Pro Sport, Mediafax şi Ziarul Financiar este cea a Renatei, fetiţa de 9 ani din Piatra Neamţ care învaţă să cânte la lumina becului din gară.

712 afișări
Imaginea articolului CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Fetiţa de 9 ani care învăţa să cânte la vioară la lumina becului din gară

CAMPANIA "EI MERITĂ ROMÂNIA": Fetiţa de 9 ani care învăţa să cânte la vioară la lumina becului din gară

"Renata are nouă ani şi talentul nu vine aşa hodoronc-tronc. Îţi dai seama după vioara tocită, împrumutată de la Liceul de Muzică din oraş. Sunt 22 în clasă, dar nu mulţi îşi mai atârnă partitura cu un cârlig de rufe în timp ce se visează peste zece ani "la televizor, cântând pe scene!"", scrie Gândul.

"De multe ori nu am avut ce mânca în casă şi stăteam şi răbdam", povesteşte fetiţa. Şi mai spune că din clasa I nu s-a mai dezlipit de vioară.

Campania "Ei merită România" a debutat cu povestea lui Costel Pârnău, timişoreanul care, fără picioare şi fără o mână, ne învaţă pe toţi că "viaţa trebuie trăită cu orice preţ" şi a fost urmată de cea a preotului Manuel Radu, care, la 36 de ani, a luat în grijă copiii săraci din Urlaţi, de cea a Steluţei Duţă, campioana la box feminin pornită dintr-un orfelinat şi de cea a tânărului inventator Corneliu Băneasa Birtok, omul care face maşina să consume cu 15 la sută mai puţin şi de cea a Aurorei Simionescu, cercetătoarea de 29 de ani de la NASA.

"Ştiindu-i povestea zidarului simplu din Timişoara, am înţeles că-n viaţă poţi răzbi doar cu o mână şi că, indiferent de preţ, ea merită trăită. Chiar dacă nu ai lumină ori rabzi de foame, cum i s-a întâmplat unei violoniste de doar 9 ani din Piatra Neamţ. Chiar dacă n-ai ce să pui pe masă unor suflete în fiecare zi, asemeni preotului din Urlaţi. Chiar dacă îl înlocuieşti pentru o clipă pe Dumnezeu şi le arunci oamenilor speranţă şi hrană din cer, asemeni poliţistului Marian Cojocaru. Chiar dacă descoperi materie cercetând Universul, asemeni Aurorei Simionescu, românca de la NASA. Chiar dacă schimbi siguranţe într-o staţie de metrou când eşti campioană la arte marţiale, precum Cristina Mihalcea. Ba chiar şi atunci când viaţa îţi dă la propriu pumni în cap, într-un orfelinat copil fiind, iar mai târziu câştigi medalii, ca Steluţa Duţă", scria Gândul odată cu lansarea campaniei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici