Campanie de informare privind votul prin corespondenţă, anunţată de ministrul Dan Stoenescu

Lansarea unei campanii de informare în legătură cu votul prin corespondenţă şi a unor consultări privind accesarea de fonduri europene pentru diaspora sunt obiectivele invocate de ministrul delegat pentru Relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, care s-a întâlnit cu românii din Spania.

209 afișări
Imaginea articolului Campanie de informare privind votul prin corespondenţă, anunţată de ministrul Dan Stoenescu

Campanie de informare privind votul prin corespondenţă, anunţată de ministrul Dan Stoenescu (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

Ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a avut mai multe întâlniri cu românii din Spania, în perioada 28-29 noiembrie, cu ocazia unor evenimente dedicate Zilei Naţionale, evenimente organizate la Madrid de ambasada României şi de Institutul Cultural Român.

Potrivit MAE, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii comunităţii româneşti, ministrul a anunţat lansarea unor sesiuni de informare şi consultanţă pentru diaspora, cu scopul de a identifica modalităţile de accesare a fondurilor europene POSDRU, având trei axe de finanţare: formare profesională continuă pentru angajaţi, români antreprenori în Europa, prevenirea şi corectarea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii.

De asemenea, Stoenescu a spus că susţine organizarea unor evenimente de promovare a potenţialului investiţional în România, precum şi organizarea unui forum de afaceri pentru diaspora.

O altă prioritate invocată de ministru este derularea unei campanii de informare cu privire la votul prin corespondenţă, astfel încât toţi cetăţenii să cunoască procedurile pentru exercitarea dreptului de vot, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici