Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti

Universitatea Bucureşti (UB) anunţă lansarea unei campanii umanitare pentru salvarea profesoarei Adela Rogojinaru - conferenţiar doctor la Facultatea de Litere, care a fost diagnosticată cu cancer de piele cu metastaze şi are nevoie urgentă de tratament cu citostatice.

956 afișări
Imaginea articolului Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti

Campanie pentru salvarea unei profesoare bolnave de cancer, lansată de Universitatea Bucureşti

"Universitatea din Bucureşti anunţă, prin decizia Consiliului de Administraţie din data de 5 septembrie 2012, campania umanitară de strângere de fonduri pentru un membru marcant al comunităţii sale academice, dna Adela Rogojinaru, conferenţiar doctor la Facultatea de Litere. Vă cerem sprijinul financiar pentru doamna Adela Rogojinaru, om cultivat şi drept, de o onestitate şi o decenţă remarcabile, bun specialist şi bun dascăl totodată, şi, în egală măsură, apropiată de studenţi. În aproape 20 de ani de activitate universitară, a pregătit generaţii întregi de studenţi în domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice şi a muncit cu foarte multă dedicaţie pentru învăţământul universitar", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, joi, de UB.

Potrivit sursei citate, boala profesoarei poate fi tratată printr-o intervenţie agresivă cu Zelboraf, tratamentul cu citostatice, recomandat în regim de urgenţă, fiind de ultimă oră şi acordând 80% şanse ca tumora să se restrângă, iar durerile să se diminueze considerabil.

UB precizează că medicamentul de care are nevoie de Adela Rogojinaru nu este încă introdus pe lista celor compensate, fapt care conduce la un cost total al tratamentului şi al spitalizării de 15.000 de euro pe lună.

"Tratamentul durează în jur de 6 luni, costul integral ajungând la suma de 90.000 de euro. Facem un apel către întreg mediul academic, către specialiştii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenţi, ca şi către toţi cei care pot susţine, cu orice contribuţie financiară, tratamentul de chimioterapie, care are reale şanse de reuşită, datorită citostaticului performant", se mai arată în comunicatul instituţiei de învăţământ superior.

Donaţiile se pot face în conturile: RO19INGB0000999903185855 (lei), RO12INGB0000999903185496 (euro), RO96INGB0000999900893814 (dolari), deschise pe numele Lucia Astratinei (nepoata Adelei Rogojinaru)LUCIA ASTRATINEI ( nepoata doamnei Adela Rogojinaru); cod swift INGBROBU, ING BANK N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucureşti, România.

Informaţii actualizate despre modalităţile de donare se regăsesc pe site-ul instituţional www.media.unibuc.ro.

Adela Rogojinaru este doctor în filologie, conferenţiar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, director al departamentului de Ştiinţe ale Comunicării şi şef de colectiv la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice. Pe lângă experienţa didactică de peste 25 de ani, deţine expertiză în programe ale Uniunii Europene, are experienţă internaţională în domeniul Relaţiilor Publice şi Comunicării Organizaţionale şi este autor şi coordonator al unor volume de profil, potrivit UB.

Profesoara este şi director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), preşedinte al secţiei de Comunicare Strategică şi Organizaţională al ECREA (European Communication Research and Education Association), membru în Juriul de Onoare al ARRP (Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice), membru al ICA (International Communication Association) şi membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research), precizează reprezentanţii UB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici