Câmpeanu: Angajatorii caută personal calificat pentru activităţi de producţie

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, vineri, la Deva, că angajatorii caută personal calificat pentru activităţi de producţie, iar acesta este un semn îmbucurător, în condiţiile în care nu mai apar atât de multe locuri de muncă pentru vânzători.

335 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Angajatorii caută personal calificat pentru activităţi de producţie

Cîmpeanu: Angajatorii caută personal calificat pentru activităţi de producţie (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Potrivit ministrului, administratorii firmelor caută să angajeze personal cu o formă de calificare specială, motiv pentru care este nevoie de o adaptare a cursurilor de formare profesională.

"Din discuţiile pe care le am cu angajatorii, pe fiecare i-am întrebat ce ofertă de locuri de muncă au şi, mai ales, să aflăm ce lipseşte din gama calificărilor pe care noi trebuie să le reintroducem sau să le dezvoltăm. Semnul cel mai îmbucurător este că se cer calificări pentru persoane care să lucreze efectiv în producţie. (....) Acest lucru înseamnă că locurile de muncă încep să se îndrepte spre producţie şi nu mai apar atâtea locuri de muncă pentru vânzători. Este un lucru îmbucurător pentru piaţa muncii", a afirmat ministrul Mariana Câmpeanu, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că, la Simeria, un angajator a cerut recalificarea şomerilor pentru posturi de tinichigerie, însă pentru o situaţie specială, deoarece are nevoie de oameni la acoperirea vagoanelor la o firmă de reparaţii vagoane.

De asemenea, ministrul Muncii a remarcat că este nevoie de personal caflificat în domeniul confecţiilor, însă a specificat că unele dintre firme fac specializare la locul de muncă.

Ministrul Muncii s-a aflat, vineri, în judeţul Hunedoara, pentru a participa la Bursa Locurilor de Muncă, desfăşurată în localităţile Orăştie, Simeria, Călan şi Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici