Campus universitar la Iaşi, la fel ca în străinătate. Cum a reuşit o studentă la arhitectură să transforme o zonă de recreere „ca un amfiteatru în aer liber”

  • Un spaţiu din campusul Tudor Vladimirescu, din Iaşi, a fost reabilitat
  • Au fost montate bănci nonconformiste, sisteme de iluminat şi gazon
  • În proiect au fost investiţi 35.000 euro
695 afișări

Dacă eşti student, sigur preferi să stai mult în parc decât în camera de cămin. În campusul Tudor Vladimirescu din Iaşi te simţi ca în cele din străinătate, după ce s-a investit într-un spaţiu de recreere. Georgiana Butnariu are 26 de ani şi a terminat Facultatea de Arhitectură din Iaşi. Împreună cu un Mihael Furdu, un alt coleg, a câştigat un concurs de creativitate în dezvoltare urbană. Au atras o investiţie privată de 10.000 de euro. Cu aceşti aceşti bani şi multă creativitate au pus la punct un spaţiu de relaxare pentru studenţi. Punctul de atracţie sunt nişte banci cu design nonconformist.

„Cea mai scumpă a fost partea de structură a mobilierului şi lemnul stratificat. Fiind student vrei să ai spaţii care să-i aducă şi pe alţii. Spaţiile exterioare sunt cele care activează spiritul acesta. Am ales locul pentru că este lângă ligile studenţeşti. Este gândit ca un amfiteatru în aer liber. Camerele de cămin nu au foarte multe avantaje în a socializa şi nici holurile de cămin”, povesteşte Georgiana Butnariu.

Cei de la universitate  au investit în proiectul tinerilor 25.000 mii de euro.

„Banii de la universitate au fost investiţi într-un sistem de iluminat modern, cu leduri. Au fost puşi 3000 mp de gazon şi a fost montat un sistem de irigare cu senzori de ploaie”, îţi spune Ana-Maria Rus, editor corespondent Aleph News.

„Un campus modern unde încurajăm cititul în aer liber, o zona de book sharing, vom face seri tematice. Ne-am inspirat din campusuri moderne cum sunt cele din Anglia, Olanda, cu multă verdeaţă, unde traficul auto nu e permis. Avem în viitor planuri şi pentru alte zone şi să atragem mediul privat”, mărturiseşte Bogdan Budeanu, student la Universitatea Tehnică Gh. Asachi.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici