Când ajung noile doze de vaccin antigripal în cabinetele medicilor de familie din ţară

Noi doze de vaccin antigripal au fost distribuite în ţară şi urmează să ajungă în cabinetele medicilor de familie, potrivit Sandrei Alexiu, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov. Numărul de doze distribuit este mai mare comparativ cu prima tranşă.

864 afișări
Imaginea articolului Când ajung noile doze de vaccin antigripal în cabinetele medicilor de familie din ţară

Când ajung noile doze de vaccin antigripal în cabinetele medicilor de familie din ţară

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că noi doze de vaccine antigripal au ajuns în ţară, ele urmând să ajungă în cabinetele medicilor de familie în zilele următoare. Alexiu precizează că numărul de doze distribuite în această tranşă este mult mai mare comparativ cu cel alocat medicilor de familie în prima tranşă.

„Ieri (marţi, n.r) am primit mesaj de la Direcţia Sanitară că au venit din nou doze (de vaccin antigripal - n.r) şi să mergem să le luăm. Între timp s-a rezolvat problema şi cred că au venit destul de multe ( doze - n.r.), pentru că am înţeles că o să îmi dea multe. Cam 70% din ceea ce am cerut, aşa cum s-a şi comandat, de altfel, oricum faţă de prima dată (prima tranşă - n.r.) când am luat 20, faptul că îmi dă 200 acum e cu totul altceva”, informează Alexiu.

Ea a menţionat faptul că nu ştie dacă vor mai fi şi alte tranşe de distribuire a vaccinului antigripal, dar că cel puţin încă una ar fi necesară. Alexiu a informat că acest tiraj de doze va acoperi sezonul gripal şi că momentan „stăm bine” la capitolul vaccinuri.

„În general vaccinarea acoperă sezonul respectiv, deci nu ar fi o problemă, având în vedere că sezonul gripal debutează în noiembrie şi vârfurile sunt undeva în luna decembrie-ianuarie, chiar februarie uneori, nu e o problemă şi dacă vaccinăm la sfârştul lunii noiembrie, începutul lui decembrie. Suntem protejaţi, doar să avem şi să facem, să reapară şi în farmacii ca să poată să-şi cumpere şi cei care nu sunt la risc, dar vor să se vaccineze. Stăm bine deocamdată, să vedem”, completează Alexiu.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov a conchis spunând că situaţia la acest moment se prezintă drept una pozitivă, cu atât mai mult cu cât numărul de cazuri până la acest moment este mic şi nu au fost înregistrate decese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici