Când încep lucrările la Spitalul Metropolitan, investiţie de 400 milioane de €. Va avea 1000 de paturi, 30 de săli de operaţii, un turn de 12 etaje cu heliport. FOTO

Gabriela Firea anunţă că a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, lucrările urmând să fie demarate din luna martie anul viitor. Spitalul ar urma să fie construit într-un termen de 3 ani de zile, iar costurile sunt 400 milioane de euro pentru 1.000 de paturi.

3995 afișări
Imaginea articolului Când încep lucrările la Spitalul Metropolitan, investiţie de 400 milioane de €. Va avea 1000 de paturi, 30 de săli de operaţii, un turn de 12 etaje cu heliport. FOTO

Studiul de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan, încheiat. Gabriela Firea a dezvăluit când vor fi demarate lucrările

„Va avea circa 1.000 de paturi pentru pacienţi, din aceste paturi, 750 vor fi pentru spitalizare continuă. Demarăm lucrările propriu-zise în martie anul viitor. Avem deja studiul de fezabilitate, realizat de către două companii municipale. (...) Un studiu de fezabilitate realizat într-un timp foarte scurt, aş putea să spun, în 8 luni de zile şi nu în 2-3 ani, aşa cum se primeau până acum studiile de fezabilitate la Primăria Capitalei”, a anunţat Firea.

Potrivit primarului Capitalei, vor fi 30 de săli de operaţii, câteva corpuri importante de clădire, un turn de 12 etaje cu heliport, un alt turn de 7 etaje. Va exista, de asemenea, posibilitatea de cazare pentru rudele bolnavilor, dar şi pentru medicii care lucrează în Spitalul Metropolitan.

„Ţin să precizez faptul că vom crea 1.300 de noi locuri de muncă, dintre care 1.100 vor fi chiar medici şi asistenţi, restul personal tehnic. De asemenea va există o grădiniţă, o creşă şi alte funcţiuni absolut necesare. Cum se poate foarte bine observa din machetă, nu este vorba despre un simplu spital, ci este vorba despre un complex de sănătate, care va cuprinde, aşa cum se construiesc acum centrele de sănătate din întreagă lume, toate funcţiunile necesare, inclusiv campus pentru studenţi”, a mai explicat Firea.

În prima şedinţa a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), vor fi supuşi dezbaterii şi aprobării indicatorii tehnico-economici.

Construcţia spitalului va fi finalizată în 3 ani de zile, iar în privinţa costurilor, Firea spune că sunt mici, în comparaţie cu preţurile actuale ale construirii unei unităţi de sănătate din acest moment în ţară şi în Europa: 400 de milioane de euro pentru circa 1.000 de paturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
firea,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici