Când nu trebuie dus copilul la şcoală. Precizările făcute de medicii de familie

Copilul nu va fi dus la şcoală dacă are febră, tuşeşete, are dureri în gât şi dificultăţi în respiraţie, spun reprezentanţii Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, în contextul valului 4 al pandemiei.

791 afișări
Imaginea articolului Când nu trebuie dus copilul la şcoală. Precizările făcute de medicii de familie

Când nu trebuie dus copilul la şcoală. Precizările făcute de medicii de familie

Medicii de familie au transmis un mesaj referitor la simptomele care trebuie să ţină un copil acasă.

„Copilul NU va merge la şcoală, va rămâne la domiciliu, dacă în ultimele 24 de ore a apărut cel puţin unul dintre următoarele semne de boală: febră; tuse; dureri în gât; dificultăţi în respiraţie; pierderea gustului sau mirosului; dureri musculare; dureri de cap; secreţie nazală; tulburări digestive”, spun reprezentanţii medicilor de familie.

Potrivit postării preluate de RoVaccinare, în această situaţie se va contacta telefonic medicul de familie împreună cu care părintele va decide cea mai corectă atitudine de urmat.

În funcţie de evoluţia stării de sănătate, medicul va stabili tratamentul şi dacă este necesară o vizită directă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici