Când va ieşi România din criza COVID 19? Două proiecţii ne vorbesc despre finalul epidemiei

  • Americanii spun că 8 mai e ultima zi cu morţi de COVID 19 în România
  • Altă proiecţie a lui Bogdan Micu arată că până la 1 iulie vom învinge epidemia
  • Specialiştii de la Univeristatea din Washington spun că 758 de oameni vor muri în România de COVID 19
4568 afișări
Imaginea articolului Când va ieşi România din criza COVID 19? Două proiecţii ne vorbesc despre finalul epidemiei

Sursa: Profimedia

Două proiecţii cu privire la criza COVID 19 din România au circulat în ultimele zile. Una realizată de americanii de la Univeristatea din Washington şi alta de Bogdan Micu, consilier ministerial şi membru în echipa care coordonează achiziţiile internaţionale de materiale sanitare pe care le face România prin compania UNIFARM.

Să luăm proiecţia făcută de americani. Potrivit analizei 13 aprilie a fost ziua în care sistemul medical din România a fost cel mai solicitat, cu 304 persoane internate pe ATI, dintre care 269 ar avea nevoie de ventialaţie mecanică.

Proiecţia lui Bogdan Micu spune că ziua cu cei mai mult oameni în spitale va fi aproximativ între 17-25 aprilie. Cu aproximativ 8.535 oameni în spitale şi carantină dar cu simptome grave.

Americanii spun că 8 mai va fi prima zi fără niciun deces din cauza COVID 19 pe teritoriul României, iar ziua cu cele mai multe decese va fi pe 15 aprilie, atunci când 33 de persoane îşi vor pierde viaţa.

Proiecţia realizată de consilierul lui Ludovic Orban spune că în perioada de peak vom avea cam 35-40 de decese pe zi.

4 august este ziua stabilită de americani ca fiind finalul epidemiei, cu 758 de decese la nivelul României. Trebuie spus că această cifră este într-o dinamică continua în funcţie de parametri noi, ieri de exemplu era de 774 de decese.

Bogdan Micu spune că “la 1 iulie mă aştept să fi declarat deja epidemia învinsă. Cu câteva cazuri noi declarate pe vremea aia. Sau aproape nici unul. La 1 iulie când vom fi învins, vom avea aprox 2.657 decese” scrai acesta pe pagina sa de facebook.

Tot Micu este cel care spune că mai există un scenariu pesimist dacă este să ne raportăm la cifrele din Italia.

“În general daca mă iau după Italia şi extrapolez la România cifrele tind să se dubleze. Deci dacă vreţi scenariu pesimist înmulţiţi cu doi cifrele de mai sus. Mai rău de atâta e foarte improbabil să fie. Dar, durata rămâne aceeaşi. Doar parabola e mai înaltă”, mai spunea acesta.


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici