Candidat la şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor: E nefirească neîncrederea în obiectivitatea urmăririi penale

Procurorul Ioan Viorel Cerbu, candidat la funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru ancheta magistraţilor, a declarat, vineri, că înfiinţarea acestei structuri este o oportunitate pentru a creşte încrederea magistraţilor şi a oamenilor în modul în care se face urmărirea penală.

382 afișări
Imaginea articolului Candidat la şefia Secţiei de anchetă a magistraţilor: E nefirească neîncrederea în obiectivitatea urmăririi penale

Candidat la şefia Secţiei de anchetă: E nefirească neîncrederea în obiectivitatea urmăririi penale

Procurorul Ioan Viorel Cerbu a declarat că este convins că, în câteva săptămâni, Secţia de anchetă a magistraţilor poate fi operaţionalizată.

"Cred că este o oportunitate înfiinţarea acestei secţii pentru a creşte încrederea procurorilor şi a judecătorilor în probitatea profesională, în profesionalismul, obiectivitatea cu care se va desfăşura urmărirea penală în cauzele care îi vor privi pe magistraţi, dar în egală măsură cred că este o oportunitate pentru a creşte încrederea cetăţenilor, a oamenilor în obiectivitatea, în justeţea, în profesionalismul cu care se vor desfăşura anchetele penale de către procurorii din această secţie", a declarat procurorul.

Ioan Viorel Cerbu a catalogat drept nefirească neîncrederea în obiectivitatea privind modul în care se desfăşoară activitatea penală.

„Este important ca procuror să ai credinţa că fiecare dosar ai făcut ceea ce trebuie, că ai respectat legea. (...) Cred că este nefiresc ca în sistemul judiciar să existe neîncrederea în obiectivitatea cu care se desfăşoară urmărirea penală”, a mai spus procurorul.

Procurorul Ioan Viorel Cerbu şi-a depus candidatura la funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru ancheta magistraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici