Candidaţii la şefia AEP, audiaţi astăzi în comisiile juridice ale Parlamentului. PSD l-a retras pe Mircea Drăghici, opoziţia face front comun

Candidaţii la şefia AEP vor fi audiaţi marţi în comisiile juridice ale Parlamentului. Până în prezent doar PSD a anunţat susţinerea pentru un candidat, respectiv a secretarului general al AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, după ce Mircea Drăghici, propunerea iniţială, s-a retras.

1141 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la şefia AEP, audiaţi astăzi în comisiile juridice ale Parlamentului. PSD l-a retras pe Mircea Drăghici, opoziţia face front comun

Candidaţii la şefia AEP, audiaţi astăzi în comisiile juridice ale Parlamentului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că Mircea Drăghici nu mai este propunerea PSD petru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acesta urmând să se ocupe de campaniile electorale, în timp ce Constantin-Florin Mituleţu-Buică va fi susţinut de PSD pentru acest post.

"Le-am făcut o scurtă informare colegilor şi eu şi doamna premier de la Madrid. În urma discuţiei dlui Codrin Ştefănescu cu domnul Mircea Drăghici în weekend, dl Drăghici a fost rugat să coordoneze campaniile naţionale ale PSD, deci a renunţat la funcţia de la şefia AEP. Acordăm susţinerea noastră pentru un om din interiorul AEP, actualul secretar general, dl Mituleţu", a declarat Liviu Dragnea.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică este secretar general al AEP din luna ianuarie 2018. Anterior, începând cu anul 2015, a fost vicepreşedinte al Autorităţii.

În anul 2014, Mituleţ deţinea funcţia de consilier personal al ministrului pentru dialog social.

Iniţial PSD decisese în şedinţa CEx de marţea trecută, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, nominalizat anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Partidele din opoziţie nu au avansat nume de candidaţi pentru şefia AEP.

”Am luat astăzi (luni - n.r.) decizia în Biroul Executiv să mandatăm liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi din Senat să negocieze împreună cu partenerii din opoziţie desemnarea unui candidat care să fie susţinut de întreaga opoziţie la preşedinţia Autorităţii Electorale Permanente. De asemenea, i-am mandatat pe liderii celor două grupuri din Cameră şi din Senat să caute susţinere, după identificarea unui candidat credibil, care să constituie o garanţie privind respectarea legii şi corectitudinea derulării procesului”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici