Candidatul la şefia DNA, Ioan Irimie, audiat pentru avizul CSM : Scurgerile de informaţii din dosare nu sunt de la procurori

Procurorul Ioan Irimie, propus pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a afirmat că scurgerile de informaţii din dosarele penale nu sunt de la procurori, acestea putând pleca de la instanţe, atunci când cauzele sunt trimise în judecată sau când se cere arestarea preventivă.

669 afișări
Imaginea articolului Candidatul la şefia DNA, Ioan Irimie, audiat pentru avizul CSM : Scurgerile de informaţii din dosare nu sunt de la procurori

Candidatul la şefia DNA, Ioan Irimie, audiat pentru avizul CSM : Scurgerile de informaţii din dosare nu sunt de la procurori (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Întrebat de procurorul Bogdan Gabor ce instrumente va folosi pentru a stopa scugerile de informaţii despre care a vorbit în preambulul audierii sale, Ioan Irimie a declarat că, în opinia sa, acestea nu vin de la procurori.

"Este foarte uşor, eu pot să controlez aceste situaţii, pentru că procurorul de caz are acces la suporţii magnetici şi la cei de redare a convorbirilor. Aceste scurgeri pot să apară când dosarul penal se află la instanţă, când se propune arestarea preventivă sau când se judecă pe fond. Printr-o anchetă şi să sesizez CSM", a explicat Irimie cum poate stopa scurgerile de informaţii către mass-media, în faţa membrilor Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) .

El a adăugat că prin Serviciul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pot să fie date publicităţii aspecte din dosare, pentru a fi primite de toţi cei din mass-media.

Ioan Irimie şi Tiberiu Niţu, nominalizat pentru funcţia de procuror general al României, compar joi în faţa Secţiei pentru procurori în vederea obţinerii avizului CSM, care este consultativ, decizia finală revenindu-i preşedintelui Traian Băsescu.

Fiecare candidat îşi prezintă proiectul de management şi apoi răspunde întrebărilor membrilor Secţiei pentru procurori a CSM.

La ora transmiterii acestei ştiri s-a încheiat audierea lui Ioan Irimie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici