Căpitanii Angliei şi Ţării Galilor vor purta banderole „One Love” la Campionatul Mondial. Ce sancţiuni riscă

Anglia şi Ţara Galilor îşi încep, luni, traseul în cadrul Campionatului Mondial din Qatar, pe fondul incertitudinii cu privire la eventualele pedepse ale FIFA pentru activismul lor.

736 afișări
Imaginea articolului Căpitanii Angliei şi Ţării Galilor vor purta banderole „One Love” la Campionatul Mondial. Ce sancţiuni riscă

Kane

Căpitanul Harry Kane urmează să poarte o banderolă multicoloră OneLove atunci când Anglia va înfrunta Iranul pe stadionul internaţional Khalifa, la ora 13:00, ora Marii Britanii.

Apoi, la ora 19:00, pe stadionul Al Rayyan, Gareth Bale va purta aceeaşi banderolă de promovare a incluziunii atunci când va conduce Ţara Galilor împotriva SUA.

Brăţările nu fac referire directă la legile anti-LGBT din Qatar, potrivit Sky News.

Cu toate acestea, FIFA a refuzat încă de mai bine de două luni să răspundă public la întrebările dacă acestea ar fi permise sau considerate mesaje nesancţionate pe echipament.

Există posibilitatea ca liderii celor doup echipe care poartă brăţările să fie sancţionaţi, iar Mark Bullingham, directorul executiv al FA, a declarat luna trecută pentru Sky News că Anglia este pregătită pentru o posibilă amendă.

Mesajele FIFA sunt vagi - cum ar fi #FootballUnitesTheWorld - pentru prima rundă de meciuri. Sloganul pentru sferturile de finală - #NoDiscrimination - vine în ciuda faptului că ţara gazdă a turneului discriminează persoanele gay.

FIFA permite deja celălalt activism planificat al Angliei, jucătorii hotărând să îngenuncheze pentru a evidenţia nedreptatea rasială.

Managerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat: „Bineînţeles că înţelegem în Premier League că cluburile au decis să facă acest lucru doar pentru anumite meciuri, ocazii mari. Credem că aceasta este cea mai mare şi credem că este o declaraţie puternică care va face înconjurul lumii pentru ca tinerii, în special, să vadă că incluziunea este foarte importantă”.

Atât Anglia, cât şi Ţara Galilor au un statut ridicat în fotbalul mondial, deţinând două din cele opt voturi care decid legile fotbalului. Acest lucru le permite să aibă un cuvânt de spus cu privire la ceea ce este permis pe echipament, dar Consiliul Asociaţiei Internaţionale de Fotbal este dominat de cele patru voturi ale FIFA, împreună cu Scoţia şi Irlanda de Nord, care au câte un loc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici