Video CAPTURĂ de droguri, pe Aeroportul Otopeni: 36 kilograme de "khat", găsite în bagajele unui român - VIDEO

Un cetăţean român a fost prins pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti, de poliţiştii de frontieră şi procurorii DIICOT, în timp ce încerca să introducă în ţară, ascunse în bagajele de cală, 36 de kilograme de khat sau marijuana africană, aduse din Etiopia.

1769 afișări

Conform anchetatorilor, bărbatul este din Caraş-Severin şi intenţiona să ducă stupefiantele în Austria.

El urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Numită şi "marijuana africană", khat este o plantă originară din Cornul Africii şi Peninsula Arabică. Planta conţine catinonă, care are acţiune stimulantă şi euforică. Datorită acestor calităţi, frunzele de khat sunt mestecate sau fierte şi consumate astfel de localnicii din regiunile de origine.

Khat a fost clasată ca drog de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în 1980, apreciindu-se că poate da o uşoară dependenţă (mai slabă decât cea dată de alcool sau tutun).

În România, este considerată drog de mare risc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici