Carantina ajunge în cartierele cu români din Madrid. 37 de zone din capitala Spaniei sunt iar în izolare

  • Madridul a decis să impună carantina selectiv în 37 de zone, ca să stopeze extinderea contaminărilor din regiune.
  • Nu se mai permite accesul liber în aceste cartiere şi oraşe decât pentru a ajunge la locul de muncă.
  • Localnicii sunt foarte nemulţumiţi, iar măsura îi afectează şi pe mulţi români care trăiesc în aceste cartiere.
3630 afișări
Imaginea articolului Carantina ajunge în cartierele cu români din Madrid. 37 de zone din capitala Spaniei sunt iar în izolare

Carantina ajunge în cartierele cu români din Madrid. 37 de zone din capitala Spaniei sunt iar în izolare

 
Cartierele vizate de carantina de la Madrid sunt şi zonele de rezidenţă ale romanilor din capitala Spaniei.  Mulţi trebuie să se adapteze acum la noile măsuri, dar nu cred ca vor opri infectările.
 
Locuitorii vizaţi de carantina selectivă spun că strategia administraţiei regionale este inutilă şi au protestat deja de mai multe ori împotriva controalelor pe zone. Ultimele cifre le dau dreptate. Cel putin 16 cartiere din Madrid au depăşit astazi pragul de 1000 de infectări cu Covid-19 la suta de mii de locuitori.
 
Guvernul regiunii Madrid a recunoscut că nu poate aplica restricţiile pe zone şi are nevoie de poliţia naţională. Liderul regional, Isabel Díaz Ayuso, i-a cerut premierului Pedro Sánchez şi sprijinul medicilor militari ca să elibereze clinicile sanitare de cartier care sunt depăşite de situaţie.
 
Ica Tomi - preşedinte Asociaţia Salva din Madrid: Oricum, oamenii din aceste zone au contact cu tot restul oraşului. În ultima vreme, am cunoscut foarte mulţi oameni din comunitatea romanească, care s-au îmbolnăvit de covid. Au facut forme uşoare, o singură persoană a fost internată în spital.  Ei respectă izolarea, dar imi pun problema: dacă pe aceşti oameni, pe care eu îi cunosc, nu nu i-a sunat nimeni (din sistemul sanitar), cum supraveghează 37 de de zone?
 
Pablo - locuitor al Madridului: In timpul izolării din primăvară, cred că totul a funcţionat bine, pentru că măsurile au fost la fel pentru toţi, nu a fost lăsat nimeni deoparte. Cred că acum toţi suntem nemulţumiţi. Eu sunt foarte nemulţumit, dezamăgit, foarte, foarte supărat.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici