Carantină instituţionalizată şi după 15 mai. Când ne putem aştepta la o scădere a numărului de cazuri

  • Ministrul Sănătăţii speră ca de săptămâna viitoare să scadă numărul de cazuri de COVID-19 în România
  • Carantina instituţionalizată va fi menţinută şi după 15 mai
  • Tătaru:Vom acoperi peste 80 de milioane de măşti
11701 afișări
Imaginea articolului Carantină instituţionalizată şi după 15 mai. Când ne putem aştepta la o scădere a numărului de cazuri

Carantină instituţionalizată, şi după 15 mai. Când ne putem aştepta la o scădere a numărului de cazuri

Veşti bune. Ministrul Sănătăţii spune că ne putem aştepta ca de săptămâna viitoare să scadă numărul de cazuri de covid-19. Carantina instituţionalizată va fi menţinută, însă, şi după 15 mai.

„Suntem pe un platou e vreo două săptămâni. Sperăm ca săptămâna viitoare să putem observa o scădere a numărului de cazuri. Avem un proiect legislativ care va fi trimis la Parlament în care vom menţine carantina instituţionalizată, iar pentru cei care sunt în autoizolare şi nu vor să stea cu familia , la cerere pot intra în acea carantină instituţionalizată.”

Ministrul Sănătăţii a mai spus azi, la declaraţiile din Parlament, că statul va acoperi producerea a peste 80 de milioane de măşti.

„Preconizăm să putem acoperi peste 80 de milioane de măşti, atât pentru persoanele vulnerabile, cât şi pentru persoanele care îşi pot cumpăra singure din farmaciile cu circuit deschis.”

În prezent, în România sunt înregistrate peste 15 mii de cazuri cu noul coronavirus, iar bilanţul morţilor se apropie de o mie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici