Carantină parţială: De azi, în România se aplică noi restricţii anti COVID-19. Revine declaraţia pe proprie răspundere, iar masca devine obligatorie în toată ţara

  • Începând de luni, circulaţia pe timpul nopţii este restricţionată
  • Angajaţii din companii trebuie să treacă la munca de acasă
  • Portul măştii devine obligatoriu peste tot în ţară
30310 afișări
Imaginea articolului Carantină parţială: De azi, în România se aplică noi restricţii anti COVID-19. Revine declaraţia pe proprie răspundere, iar masca devine obligatorie în toată ţara

România intră într-o nouă perioadă de carantină, de data aceasta una parţială, pe fondul evoluţiei puternice a cazurilor de COVID-19. Astfel, circulaţia pe timpul nopţii este restricţionată, toate şcolile vor trece la predarea în mediul online, angajaţii trebuie să treacă la munca de acasă, acolo unde se poate, iar pieţele închise şi târgurile nu vor mai primi clienţi.

DESCARCĂ DE AICI: Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator. Ce trebuie să completezi pentru a ieşi din casă între orele 23.00 şi 05.00

Măsurile restrictive se vor aplica pe o perioadă de 30 de zile, urmând ca la finalul acestei perioade, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se hotărască eliminarea sau modificarea lor.

Închiderea şcolilor este o măsură care a stârnit multe reacţii atât din partea părinţilor, reprezentanţilor elevilor, cât şi din partea organizaţiilor care militează pentru drepturile copiilor. Astfel, circa 47,2% dintre părinţi consideră că închiderea şcolilor nu este una bună pentru sistemul de educaţie, iar 45,2% dintre ei consideră această decizie ca fiind una necesară, conform unui sondaj al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi (FNAP).

De asemenea, 50,7% dintre părinţi nu cred că există o relaţie de cauzalitate între des­chiderea unităţilor de învăţământ şi creş­terea numărului de infectări cu COVID-19. Circa 28,1% dintre ei cred că deschiderea unităţilor de învăţământ a dus la creşterea numărului de infectări, iar 21,2% nu ştiu dacă există o legătură de cauzalitate.

CITEŞTE AICI: Coronavirus în România LIVE UPDATE 9 noiembrie. Bilanţ COVID-19: Peste 300.000 de cazuri confirmate în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici