Carantinat şi neliniştit. Un bărbat din Galaţi, bolnav de COVID-19, a ieşit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături

  • Un bărbat domiciliat într-o comună unde a fost instituită carantina a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea localităţii.
  • Persoana figura ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 şi izolată la domiciliu.
713 afișări
Imaginea articolului Carantinat şi neliniştit. Un bărbat din Galaţi, bolnav de COVID-19, a ieşit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături

Carantinat şi neliniştit. Un bărbat din Galaţi, bolnav de COVID-19, a ieşit din zona de carantină pentru a merge la cumpărături

Un bărbat din localitatea Iveşti, domiciliat în cartierul unde a fost instituită carantina, a fost depistat de jandarmi în timp ce încerca să iasă din zonă printr-o lizieră situată la marginea satului. Potrivit jandarmilor gălăţeni, el a încercat să îşi croiască drum cu lopata pentru a ieşi din zona de carantină. Persoana figurează ca fiind infectată cu virusul SARS CoV-2 şi izolată la domiciliu.

Maşina în care se afla bărbatul a fost urmărită şi oprită, iar şoferul le-a spus jandarmilor că a plecat la cumpărături în oraşul Tecuci.

„Joi, 22 octombrie, la ora 14:50, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Iveşti a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localităţii. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera şi a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflaţi în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus. În autoturism a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani, domiciliat în zona carantinată care a declarat că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un supermarket din Tecuci. Întrebat despre motivul pentru care intenţiona să iasă din localitate, prin zona oprită traficului, acesta a declarat că îi este mai aproape ieşirea în drumul naţional, prin acel loc. Întrucât drumul prin lizieră era blocat cu pământ, jandarmii au observat că acesta a încercat să îşi croiască drum cu ajutorul unei lopeţi”, au anunţat jandarmii gălăţeni.

Iniţial, bărbatul a susţinut că nu este bolnav, dar el a fost verificat de jandarmi în baza de date unde figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 şi în carantină la domiciliu.

Persoana a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de poliţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici