Cârciumarii din Braşov asigură turiştii că nu au de ce să se teamă. „Focarele COVID-19 nu sunt în zona restaurantelor”

  • Turiştii nu mai îndrăznesc să vină în număr mare la terasele din Braşov, după s-au înmulţit cazurile de coronavirus
  • Cârciumarii din Braşov au făcut un film prin care le promit oamenilor mancare şi băutură în siguranţă
  • Turiştii sunt aşezaţi distanţaţi la mese, iar ospătarii poartă în permanenţă măşti şi mănuşi
4606 afișări

Unele mese de pe terasele din Braşov au rămas goale după ce oamenii s-au speriat de creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Oraşul de la munte este pe locul trei la număr de îmbolnăviri, după Suceava şi Bucureşti, cu peste 1400 de pacienţi.

Oana Coantă are un bistro în care foloseşte doar produse locale. Spune că focarele nu sunt în centrul Braşovului ci în satele alăturate. Oana încearcă să-şi salveze afacerea şi i-a înarmat pe ospătari cu măşti şi mănuşi. 

„Focarele nu sunt din zona restaurantelor, ele sunt la căminele de bătrâni şi satele limitrofe Braşovului, unde este populaţie multă. Noi suntem în regulă şi nu de aici vine problema”, susţine Oana Coantă, proprietara Bistro de l'Arte.

Întrebată dacă are un mesaj pentru Nelu Tătaru, aceasta a răspuns: „Rugăm sa fie atent exact la ce spune pentru ca orice cuvânt spus din poziţia publică are un impact şi este păcat să ne batem joc de oameni şi de munca lor şi să creăm panică dacă nu e cazul.”

Pandemia le-a adus cârciumarilor pierderi de 80%. Aşa că la Braşov s-au unit într-o breaslă şi au făcut un film prin care cheamă turiştii la munte. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici